HAKKARİ (AA) - Çukurca ilçesindeki tarihi kale evleri restore edilecek.

Birinci derece sit alanı olarak tescillenen bölgede yürütülen çalışmaları inceleyen Kaymakam Temel Ayca, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Tarihi evlerin sadece ilçenin değil bölgenin en önemli tarihi değerleri arasında yer aldığını belirten Ayca, "Burada 21 tescilli yapı var. Biz görevi devraldıktan sonra bu yapıların tamamının projelerini hazırladık. Yedi tanesinin ihalesi yapıldı ve uygulamasına başladı. Bu proje etaplar şeklinde tamamlanacak ve Çukurca'nın ekonomisine, turizmine önemli katkılar sağlayacak." dedi.

Ayca, restore edilen evlerin butik otel, kafe, restoran gibi işletmelerle işler hale getirileceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Burası 400 yıldan fazla bir geçmişe sahip. Bildiğimiz kadarıyla Anadolu'da ilk kat mülkiyetinin verildiği yerler. Önümüzdeki hafta festival düzenliyoruz. Buralar tamamlandıktan sonra bu çalışmalar daha önem kazanacak. Projeye destek veren Doğu Anadolu Projesi (DAP) yetkililerine teşekkür ederim. Proje sayesinde turizme kazandırılacak Kale Evleri sayesinde ilçenin daha tanınır bir hale geleceğine inanıyorum."

tarihi-kale-evlerinin-restorasyonuna-baslandi-10957602_o.jpg

tarihi-kale-evlerinin-restorasyonuna-baslandi-10957607_o.jpg

tarihi-kale-evlerinin-restorasyonuna-baslandi-10957608_o.jpg

cukurca-ev.jpg

Editör: Haber Merkezi