HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de Selik Deresi’nde her yıl meydana gelen taşkınlıklar yüzünden vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyordu. Hakkari Devlet Su İşleri (DSİ) 174. Şube Müdürlüğü  tarafından ihalesi yapılarak kent merkezinde 3,5 km uzunluğundaki perde duvar ile dere yatağı ıslah çalışması gerçekleştirilerek taşkınlıkların önüne geçilmiş olunacak.

Özellikle bahar ve sonbahar aylarında aşırı yağışların etkisiyle taşan Selik Deresi, beraberinde felaketleri getiriyordu. Kent merkezinin başta Kıran Mahallesi, Sümbül Mahallesi ve Biçer Mahallesi’nden  geçen dere yatağı etrafındaki  yerleşim alanlarına büyük zarar veriyordu. 

Vatandaşların çözüm için yoğun başvurusu ve şikayetlerini önemseyen Hakkari Devlet Su İşleri 174. Şube Müdürlüğü çözüm arayışına girdi. Dere yatağındaki bu taşkınlık sorununa perde duvar önerisi getirilerek taşkınlıkların son bulması için çalışmalar yapıldı. Durumu Devlet Su İşleri Van Bölge Müdürlüğü’ne bildiren Hakkari’deki yetkililer, Selik Deresi’nde yaşanan taşkınlıkların son bulması ve yerleşim alanları ile yeşil alanların zarar görmemesi , perde duvar ihalenin yapılması için yoğun gayret gösterdi. Bölge Müdürlüğü perde duvar yapılması için bütçe ayırarak ihaleye çıkardı. Taşeron bir şirkete yaptırılan perde duvar yapımına başlanarak 3 kilometrelik alan tamamlandı. Geçen yıl başlatılan inşaat çalışmaları ile birlikte bitirilen perde duvar çalışmasına en çok vatandaşlar sevindi. Her yıl meydana gelen taşkınlardan dolayı büyük zarar gören vatandaşlar, perde duvarın yapılmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı.

dsc_9178.jpg

Emeği geçen yetkililere teşekkür eden vatandaşlar, perde duvar çalışmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdiler. Vatandaşlar, " Perde duvar yapılmadığı öncelerde ilkbahar ve sonbahar aylarında yağışların etkisiyle her yıl taşkınlıklar meydana geliyordu. Dere yatağının ıslah edilip perde duvar örülmesiyle beraber hem modern bir görüntü meydana getirildi, hemde vatandaşların rahat bir nefes almasına vesile oldu. Çünkü daha önce yağışların etkisiyle meydana gelen taşkınlıklar yüzünden vatandaşlar büyük zararlar görüyordu.  Bu sıkıntının önüne geçilmiş oldu. Bu çalışmada emeği geçen Hakkari Devlet Su İşleri Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz."

Hakkari Devlet Su İşleri 174. Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, kent merkezinde ihaleye çıkarılarak yapılan 3,5 km’lik Selik Deresi ıslah çalışmasının 10 Milyon TL’nin harcandığını dile getirdi.  Çalışmaların şuan perde duvar örülen noktalarda korkuluk çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

dsc_9180.jpg

dsc_9183.jpg

dsc_9184.jpg

Editör: Haber Merkezi