HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Biçer Mahallesi Bayındırlık mevkiinde yaşayan bazı vatandaşların Selik Deresi yatağı ve kenarlarına attıkları çöplerden dolayı çevre kirliliği meydana gelmişti.  Vatandaşların çöp merkezleri yerine dere yataklarına attıkları çöplerden dolayı bir yandan çevre kirletilirken, diğer yandan insan sağlığını tehdit eden kokuların oluşmasına neden oluyordu.

Gazetemizde çıkan “Islah edilen dere yatakları çöplerle kirletiliyor” haberi üzerine Hakkari Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Çöplerle kirletilen dere yatağı bölgeye getirilen temizlik işçilerinin yardımı ile çöpler toplanarak temizletildi.

Selik Deresi’nin temizletilmesine sevindiklerini belirten vatandaşlar, bu görüntülerin kalıcı kalması için insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirttiler. Bu görüntülerin yeniden oluşmaması için yetkililerin çevreyi kirletenleri deşifre edip gerekli cezai işlem başlatılmasını isteyerek şunları söylediler; “Selik Deresi’nde yeni yapılan ıslah çalışmaları ile çevrenin modern bir görüntüye kavuştuğunu fakat bazı duyarsız vatandaşların çöplerini çöp merkezlerine atması gerekirken dere yatakları ve çevresine atmaları sonucu çevre kirletiliyordu. Bu bizleri hem sinirlendiriyordu, hem de üzüyordu. Bu memleket hepimizin bizlerinde doğamızı temiz tutmaya sorumluluklarımız var. Bunların başında çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmak. Bu yüzden belediye tarafından yapılan temizlik çalışmalarını yerinde buluyoruz ve teşekkür ediyoruz. Bu konuda temizlik çalışmaların yanı sıra o mevkide yaşayan insanların uyarılması gerekiyor. Selik deresinin yeniden kirletilmesine izin verilmemeli gerekli cezalar verilerek bu alışkanlıklarından vazgeçtirilmeli. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştular.  

dsc_8027.jpg

dsc_8028.jpg

1-008.jpg

Editör: Haber Merkezi