Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın operasyonu kapsamında 23 Ekim 2017 tarihlerinde Çukurca İlçesi kırsalında yapılan el yapımı patlayıcı (EYP) tespit ve imha faaliyeti esnasında teröristlerce daha önceden döşenen EYP’nin infilak etmesi sonucunda yaralanan ve kaldırıldığı Hakkâri Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen İstihkâm Üsteğmen Ozan Olgu Köreke için tören düzenlendi.
 
Akşam saatlerinde Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Umut Öztürk, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim,  Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Emrullah Gür, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile polis ve askerî personel katıldı.
 
Saygı duruşu ile birlikte şehit İstihkâm Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin naaşı tören alanına getirilerek özgeçmişi okundu.
 
Hakkâri İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından yapılan duanın ardından şehidimizin naaşı memleketine gönderilmek üzere helikopterle Van İline uğurlandı.

 

Editör: Haber Merkezi