HABER: İRFAN TEMEŞ HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Şehir merkezinde devam eden altyapı çalışmalarından dolayı meydana gelen tozdan, hafta sonlarında yapılan düğünlerden ve artan hava sıcaklıklarından uzak bir gün geçirmek isteyen Hakkarililer, kent merkezindeki piknik alanlarına akın ederek aileleri ile birlikte güzel vakit geçirme telaşına düştü. 

Özellikle Kırıkdağ ve Ağaçdibi Köyü’ndeki piknik alanlarını tercih eden Hakkarililer, hafta sonları aileleriyle su kenarlarına ve yeşil alanlara akın ederek güzel bir gün geçiriyor. 
Ailesi ile pikniğe giden Selami Demir isimli vatandaş, hafta içinde yaşadıkları iş yoğunluğundan dolayı aileleri ile birlikte vakit geçiremediklerini söyledi. 

Demir, ailesi ile birlikte huzurlu ve temiz havada bir gün geçirmek için pikniğe geldiğini dile getirerek şunları söyledi; “ Malum hafta içi herkes iş telaşında. Bizlerde aynı durumu yaşadığımız için ailemiz ile güzel bir vakit geçirme vaktimiz olmuyor. Kentte hafta sonunu kafamızı dinleyeceğimiz bir vakit olamıyor maalesef. Her hafta sonu her mahallede düğünler oluyor. Bu düğünlerden çıkan seslerden dolayı da insanlar huzurlu bir hafta sonu geçiremiyor. Bunun üstüne bir de devam eden alt yapı çalışmalarından çıkan tozlar da eklenince kent yaşanılmaz hale geliyor. Bizler de şehir gürültüsü ve tozdan kurtulmak için piknik alanlarında ailelerimiz ile birlikte vakit geçirmeye çalışıyoruz. Ayrıca hafta sonları iş olmadığı için ailelerimizi piknik alanlarına getirerek, güzel vakit geçirmenin telaşına düşüyoruz. Hakkarimizin doğal güzelliklerini bire bir yaşamanın keyfini yaşıyoruz. Bizler de bu anlamda çocuklarımızın stresten uzak şehir gürültüsünden uzak bir gün geçirmek için Kırıkdağ Köyü’ne geldik. Burada çok güzel piknik alanları var. Yüzlerce insan bu vadide aileleri ile birlikte güzel vakit geçirmeye çalışıyorlar. Bende çocuklarımı alarak burada huzurlu bir hafta sonu geçirmek için geldim. Çok şükür çok güzel bir piknik yapma imkanımız oldu. ” Dedi. 

Bir başka vatandaş Hüseyin Durgun ise artan hava sıcaklığından dolayı bunaldıklarını dile getirdi. Durgun, “Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte maalesef hava sıcaklığı iyiden iyiğe her geçen gün artmaya başladı. İnsanlar sıcaktan dolayı evlerinden çıkamaz hale geldi. İster istemez insan sıcaktan bunalıyoruz. Bizlerde Kırıkdağ Köyü’ne gelerek arkadaşlarımız ile birlikte bir yandan bisiklet sürüyoruz. Bir yandan da top oynuyoruz. Bu güzel doğa ile iç içe yaşamanın sevincini yaşıyoruz. Akşam saatlerine kadar burada serin ve gölgeliği bol olan alanlarda doyasıya eğlenmeye çalışıyoruz.” Dedi. 

dsc_7009.jpg

dsc_6981.jpg

dsc_6983.jpg

dsc_6996.jpg

Editör: Haber Merkezi