HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ /HİKMET TEMEŞ

Hakkari de son bir kaç yılda ilin tanıtımı içi kurumlar tarafından düzenlenen etkinlikler ve halkla bütünleşme adına yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ederken, bir atakta üniversite öğrencilerinden geldi. Kentte bir süre önce düzenlenen Kar Festivali ve Ters Lale şenliği ile ildeki yerli yabancı herkesin kaynaşmasının amaçlandığı etkinlikler büyük bir kaynaşma ve coşku sağlarken, üniversite öğrencileri de bu kaynaşmayı bir adım daha ileriye götürecek bir ile imza atmaya hazırlanıyor.

Hakkari Üniversitesinde farklı bölümlerde okuyan öğrenciler, ellerine aldıkları gitar, def ve benzeri müzik enstrümanları ile Mukaddes Akar sokağında cadde esnafına mini bir konser verdi. Esnafın yanı sıra müzik sesini duyan bir çok vatandaş, kentte daha önce hiç düzenlenmemiş böylesi bir etkinliğe duyarsız kalmayarak, gençlere destek olmanın yanında yaklaşık iki saat süren müzik ziyafetinin de konuğu oldular. Kürtçe ve Türkce birbirinden güzel parçalar seslendiren öğrenciler, amaçlarının kentte halkın kaynaşabileceği ve bu tür sosyal etkinliklerin yapılabileceği bir sanat sokağının açılması olduğunu ifade ederek, mini konseri verdikleri Mukaddes Akar sokagının böyle bir oluşum için çok müsait  olduğunu belirtiler.

Kendilerine imkan tanınması halinde etkinliklerinin devam edeceğini söyleyen öğrenciler, Ramazan ayında da iftar sonraları için mini konserler vermeyi düşündüklerini belirttiler.

Öğrenciler,”  Etkinliğimizin amacı il genelinde halk ve öğrencilerin kaynaşmasıdır. Bizler burada yaptığımız ve yapacağımız etkinliklerle halkımız için bir şeyler yapma çabası içerisindeyiz. yaptığımız bu etkinlik daha önce kentte hiç yapılmadı. insallah yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız bu ve buna benzer etkinliklerle sesimizi duyanlar olur.burada bu tür etkinliklerin yapılabileceği bir sanat sokağının olması kesinlikle şart. Bizler ilerleyen zamanlar için konser vermeyi düşünüyoruz. Hakkari halkı herşeyin en iyisine layık” dediler.

Öğrencilerin mini konser verdiği Mukaddes Akar sokağı esnaflarından ve sanat yönetmeni  İsmail Akar ise, yetkililerin olaya el atmaları durumunda esnaf olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

 Akar,” Öğrenci arkadaşlar burada vatandaş ve esnfalara bir mini konser verdiler.Kendilerininde dile getirdikleri gibi amaçları öğrenci ve vatandaşlar arasında kaynaşma sağlayıp, kentti daha sosyal bir yapıya kavuşturmak. Bu durumla ilgli daha önce de sesimizi defalarca yetkililere duyurmaya çalıştık. Hakkari'de bir sanat sokağının olması ve bu tür faaliyetlerin devam etmesi herkesin yararına olacaktır. Kentimizde alan eksikliğinden dolayı maalesef halk konserleri ve buna benzer etkinlikler gerçekleştiremiyoruz. Yetkililerimiz gençlerimize böyle bir imkan sağlarlarsa bizde esnaf ve organizetörler olarak arkadaşlarımıza gereken desteği vereceğiz. Bizler cadde esnafı olarak arkadaşlarımızı destekliyoruz ve bu konuda yetkililerden de duyarsız kalmamalarını rica ediyoruz ülkenin hemen hemen her şehrinden sanat sokağının olduğunu  böyle sanatsal faaliyetlerin olacağını sokağın olması elbetteki hepimizin hakkı dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi