HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, turizm sektörü temsilcileri, turizm dernekleri ve hizmet sektörü temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Hakkari’nin turizm potansiyelinin artırılması için neler yapılabileceğini toplantıda ele alacaklarını belirtti.

Hakkari’nin kalkınması için turizmin önemine değinen Pala, “İlimizin kalkınmasında turizmin de büyük bir rolü olacak. O açıdan gerçekten anlamlı toplantılar, anlamlı programlar yapalım dedik. Hem ilimizde, hem ilçelerimizde güzel programlar yapılacak. Önümüzdeki günlerde Çukurca ilçemizde Foto Saferi Festivali olacak. Bu kapsamda Sayın Bakanımızda İlimize teşrif edecekler. Yine İlimizde ülke çapında bir “Geçmişten Geleceğe Hakkari” sempozyumu düzenlenecek. Hakkari’nin tüm yönleriyle ele alınacak. Kültürü, değerleri, tarihindeki birikimi ile ele alınacağı bir sempozyum olacak. Ankara’dan Atatürk Kültür Tarih Kurumu’nun ev sahipliği ile İlimiz Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliği ile yapılacak. İnşallah bu organizasyonlarla İlimiz daha da gelişecek ufku açılacak. Ülkeye, dünyaya tanıtılacak. Hangi yönlerde kültür ve turizm sektöründe ilerleyebileceğimizi kendimiz karar vereceğiz bu organizasyonlarla. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Toplantı, Hakkari’nin tanıtılmasına önemli katkı sağlaması beklenen turizm potansiyeli üzerine fikir alışverişinde bulunulmasının ardından  sona erdi.

dsc_9679.jpg

dsc_9669.jpg

dsc_9673.jpg

dsc_9676.jpg

Editör: Haber Merkezi