HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ
 
Kentteki gazetecilerle parti binasında bir araya gelen Başkan Özbek, Hakkarili vatandaşlar bu yılda doğalgaz çalışmalarının devam edip etmeyeceğini sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
Başkan Özbek, konuya açıklık getirerek vatandaşları sevindiren bir açıklama yaptı.
 
Doğalgaz şirketi Hakkari’ye yaptığı yatırımın karşılığını alamadığı için bu yıl Hakkari'de doğalgaz yatırımını hizmetini durdurduğunu açıkladığını ifade eden Başkan Özbek, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın girişimleri sonucu çalışmaların bu yıl kaldığı yerden devam edeceği müjdesini verdi.
Özbek,konuşmasının devamından şunları kaydetti.

''Doğalgaz çalışmaları 2018 yılında başladı. 2020 sonuna kadar 54,5 kilometre doğalgaz şebekesi döşendi.  1283 kutu bağlanmasına rağmen bunların sadece 797’si faal olarak kullanılmaya başlanmıştır.  480 kutu bundan yaklaşık olarak 2 bin 500 abonenin her şey hazır olmasına rağmen doğalgaz kullanmamıştı.  Haliyle bu durum yap işlet devret modeli ile çalışan doğalgaz firmasını yaptığı yatırımın karşılığını alamaması nedeni ile yavaşlamasına neden olmuştu. Doğalgaz şirketinin bu yıl çalışma başlatmayacağını öğrendikten sonra hemen harekete geçtik.  Durumu sayın valim ile paylaştım. Sayın valimiz de çok duyarlı bir şekilde davranıp şirket yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Görüşmeler sonrasında ise gaz şirketi buraya çok yatırım yaptığı ancak yaptığı yatırımların karşılığını alamadıklarını büyük bir maddi külfetten girdiklerini ifade ettiler. Sayın valim ile beraber bu yıl da doğalgaz çalışmasının devam etmelerini gerektiğini söyledik.  Çünkü geçen yıl vatandaşa sonbahar ayında binalarına doğalgaz çekildiğini o dönemde vatandaşların büyük bir kesimi kışlık yakıtların aldıkları için doğalgaz bağlamadıklarını kendilerine illettik. Görüşmelerimiz sonucunda doğalgaz şirketi bu yıl Hakkari'de doğalgaz faaliyetlerini devam edeceklerini bize söylediler. Bu yıl çalışmalar kaldığı yerde devam edecek ve doğalgaz çalışmaları sürecektir. Sayın valimize girişimlerinden dolayı Hakkari halkı adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi
 
Yüksekova’ya doğalgaz müjdesi
Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Yüksekova ilçesinde yakında doğalgaz çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.
Özbek,” Yüksekova ilçesine daha güzel ve yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için elimizden gelen çabayı harcayacağız.İnşallah bu yılda ilçemizdeki hava kirliliğini azaltıp insanlarımızın daha iyi nefes almalarını sağlayacağız. Bu güzel ilçemizde yakında doğalgaz çalışmaları başlanmış olacaktır”dedi.
Editör: Haber Merkezi