11 gündür Özalp Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan tırda, bugüne kadar ücretsiz olarak 300'den fazla vatandaş sağlık taramasından geçirildi. Tahsis edilen iki servis ile ilçedeki mahallelerde ve uzak mezralarda yaşayan vatandaşlar da tıra getirilerek taramadan geçiriliyor.

Kanser taramasından geçirilen vatandaşlara tişört, bardak kupa, maskot, balon hediye edilerek, meyve suyu ve kek ikram edildi.

Tırda görev yapan sağlık personeli Ercan Orak, yaptığı açıklamada, kanserin her türünde erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Burada genel kanser taraması yapıyoruz. 8 personelle hizmet veriyoruz. Eylül ayı boyunca burada hizmet vereceğiz. Burada rahim ağzı, meme ve bağırsak kanseri taramaları yapıyoruz. Erken teşhis koymak için burada mücadele veriyoruz. Hastalarımızın tansiyon, boy, kilo ve şeker tahlillerini de yapıyoruz. Riskli bir durum söz konusu olduğunda gereken müdahaleleri yaparak hastalara genel bilgileri veriyoruz. Kanser hastalığıyla ilgili gereken önlemleri alıyoruz. Sadece ilçe merkezinde bu taramayı yapmıyoruz. Tahsis edilen iki araç sayesinde uzak mahalle ve mezralarda ikamet eden vatandaşlarımızı buraya getirerek taramalarını yaparak tekrar adreslerine bırakıyoruz. Kanserin her çeşidinde erken teşhis çok önemlidir. Bunun için vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalı."/AA

Editör: Haber Merkezi