HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/HİKMET TEMEŞ

Hakkâri’de 2016-2017 Eğitim Öğretim sezonun sonuna geldiğimiz bu günlerde öğrenci ve öğretmenler başarılarla dolu koca bir yılı geride bırakmanın heyecanını yaşamaya çok yaklaşmışken, bazı okullarda ise eğitim ve öğretim yaklaşık iki hafta erken bitirildi.

Hakkari’nin Doğu Anadolu Bölge Fay hattı üzerinde bulunması, deprem bölgesinde olması sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl merkezdeki farklı bir okulda tadilatın yanı sıra güçlendirme çalışması yapılıyor.

Bu yıl Dağgöl Mahallesinde bulunan Şehit Selahattin İlk ve Ortaokulunda başlatılan çalışmalar sebebiyle eğitim yaklaşık iki hafta erken sonlanırken, yapılacak güçlendirme ve tadilat çalışmaları ile başarılarıyla adından sıkça söz ettiren okulun, önümüzdeki yıl güçlendirilme yapılmış binasında başarıdan başarıya koşmaya ve derecelerine yenilerini eklemeye devam edeceği belirtildi.

Karnelerin dağıtılacağı 9 Haziran Cuma gününden yaklaşık iki hafta önce eğitimin sonlandırıldığı okulda, sezon içinde düzenlenen hafta sonu yetiştirme kursları ve yapılan ek dersler sayesinde öğrencilerin konuları bitirdiği kaydedilirken, sadece birinci sınıf öğrencilerinin Haziran ayına kadar Halife Derviş Mahallesi Hakkâri- Van yolu bulvarında bulunan Seyit Taha İmam Hatip Ortaokulu binasında eğitimlerine devam edecekleri belirtildi.

Yaklaşık Bin 400 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 3 Temmuz ile 27 Ağustos 2017 tarihleri arasında 7. Sınıf öğrencileri için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için hazırlık kursu başlayacağı öğrenilirken, 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonunun daha güçlü başlayacağı ve okuldaki başarı çıtasının daha da yükseleceği ifade edildi.

Tadilat ve güçlendirme çalışmalarının velilerden giden talepler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatıldığı, ayrıca velilerin çalışmalarla ilgili önceden bilgilendirildiği okul binası güçlendirme çalışması ile yeni eğitim öğretim yılında daha dayanıklı ve güvenilir bir okulda eğitim alınacağı ifade edildi.

İki haftalık erken bir kapanmamanın bir kayıp olmadığı, ders konusunda eksiklerinin tamamlandığı ve yeni eğitim öğretim yılında daha güvenilir bir okulda eğitim verileceği, eski olan okul binasının bu tadilat ve güçlendirme ile daha güvenilir bir hale geleceği belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi