HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

         Hakkari´de ‪24 Kasım Öğretmenler Günü’nün nedeniyle emektar öğretmenler de unutulmadı. 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı kapsamında Hakkari İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri Millî Eğitim Şube Müdürü Ayhan Turgut ve Selahattin Yüzgeç Onay, yaklaşık 35 yılını öğretmenlik mesleğine veren 55 yaşındaki emekli öğretmen Kerim Onay’ı evinde ziyaret etti.

Hakkari İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Turgut ziyaret ile ilgili bir açıklama yaptı. Turgut  “‪24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde emekli öğretmenlerimiz ile bir araya gelerek Öğretmenler Günü’nü ilk biz kutlamak istedik. Öğretmen camiası büyük bir camiadır. Ziyaretlerimizde camiamızda görev alan ve en iyi hizmetleri veren emekli öğretmenlerimizi unutmak istemedik. Kendilerinin ellerini öpmek istedik." dedi. Öğretmenlik mesleğinin önemine değindiği konuşmasında, “Öğretmenlik mesleğinden emekli olamazsınız. Öğrenme ve öğretme bizim hayatımızın bir parçası. Öğretmenler olarak çocuklarımızın ruhuna dokunuyoruz. Bir çocuğun hayatında annesinden babasından sonra üçüncü kişi kimdir deseniz o da öğretmenidir.”Dedi

         Yaklaşık 35 yılını bu kutsal mesleğe veren 55 yaşındaki emekli öğretmen Kerim Onay ise, kendilerini öğretmenler gününde unutmayan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek şöyle devam etti "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet niyaz ederim. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimizin yılın bir günü değil her günü hatırlanmasını diler; içinde olmaktan gurur duyduğum eğitim camiasının öğretmenler gününü kutlarım.”

        İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ziyaret ettikleri emektar öğretmen Kerim Onay’ın Öğretmenler Günü’nü kutlayarak çiçek takdim etti. Ziyaret esnasında duygu yüklü anlar yaşandı.

Editör: Haber Merkezi