Hakkari'nin Çukurca ilçesine 3 yıl önce atanan sınıf öğretmeni Kaan ve Nurbanu Kaya Sak çiftti, ön yargıları ile geldikleri ilçede vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaştı.

Konyalı Nurbanu Kaya Sak ile Mersinli Kaan Sak, eğitim görürken tanıştıkları Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, 3 yıl önce Irak sınırındaki Çukurca ilçesine atandı.

İlçeye bağlı Köprülü köyündeki Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk İlkokulu'nda görev yapan Sak çiftine vatandaşlar, ön yargılarıyla geldikleri Çukurca'da sıcak ilgi gösterdi.

Nişanlarını 2 yıl önce Çukurca'da, düğünlerini de geçen yaz memleketlerinde yapan Sak çifti, vatandaşların gösterdiği misafirperverlik dolayısıyla ön yargılarından kurtularak diğer öğretmenleri de ilçeye davet etti.

Okul öncesi öğretmeni Nurbanu Kaya Sak, AA muhabirine, Çukurca insanının sıcak kanlı ve misafirperver olduğunu söyledi.

İlçede görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Sak, "Çukurca'ya gelirken ilk başta tereddütlerimiz vardı. Ancak sonra sevilebilecek yönlerini gördük. Bayrağımızın dalgalandığı her yerde göreve hazırız. Meslektaşlarıma da burada görev yapmaları konusunda çağrıda bulunuyorum." dedi.

Aynı okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan sınıf öğretmeni Kaan Sak ise bölgeye yabancı oldukları için vatandaşların kendilerine çok yardımcı olduğunu anlattı.

İlçede göreve başladıktan sonra ön yargılarının kalmadığını vurgulayan Sak, "İlk geldiğimizde kalacak yerimiz yoktu, bizleri bir hafta evlerinde misafir ettiler. Gördük ki insanları çok sıcak kanlı. Şimdi eşimle burada çok mutluyuz. Her yerde görev yapmaya hazırız. Burası da vatan toprağımız. Vatanımızın her köşesi bizim için aynı." ifadesini kullandı./AA

Editör: Haber Merkezi