Fabrika Müdürü Engin Şavlı, yaptığı açıklamada, devlet desteği ile 2009 yılında kurulan ve 80 kişi ile başlayan firmada şu anda 500 kişiyi istihdam ettiğini ve fabrikada üretilen ürünleri, başta Amerika olmak üzere Avrupa ve Asya ülkelerine ihraç ettiklerini söyledi.

Ülkeyi Muş’ta dikilen ürünlerle temsil ettiklerini ifade eden Şavlı, şöyle konuştu:

"Dünyada sayılı firmalarla çalışıyoruz. Ayrıca ürettiğimiz ekzoma modelimiz var. Ürünlerimiz genel olarak rahat spor giyimin yanı sıra deniz şortları, koşucu kıyafetleri  üretiyoruz. 11 ayır yerdi imalatımız var. Baskı ve kesim bölümlerimiz var. Buradan çevre illerde bulunan fason atölyelere ürettiğimiz ürünleri gönderiyoruz ve kendilerine iş veriyoruz. Ürünlerimizi neredeyse dünyanın her yerine ihraç ediyoruz. Ürünlerimizi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Kuzey ve Güney Amerika, Afrika ve Ortadoğu ile Orta Asya'ya gönderiyoruz. Japonya, Çin, Hindistan ve Pakistan gibi ülkelere ürün ihraç ediyoruz."

Korkut ilçesine bağlı Kapılı köyünden gelerek yaklaşık 2 yıldan beri tekstilde çalıştığını belirten Dilan Özer, yaptığı işin özellikle genç kızlar için önemli olduğunu belirterek, evde bulaşık yıkamaktan, tarlada çalışmaktan ve çocuklara bakmaktan kurtulduğunu söyledi. /AA

Editör: Haber Merkezi