HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Keskin ve bazı engelli vatandaşların katıldığı iftar yemeğine İl Müftülüğünü temsilen Diyanet İşleri Başkanlığı Bedensel Engelliler İl Koordinatörü ve aynı zamanda Merkez Belediye Camii İmam Hatibi Yasin Aşkan da katıldı.
Burada konuşan İmam Aşkan,Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü olarak amaçlarının Bedensel Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekerek asıl engelin bedenlerde değil yüreklerde olduğunu,yüreklerdeki engeller aşılmadığı sürece engelli insanların toplumda hak ettikleri yerlerini alamayacağını vurguladı.
Aşkan,”Hz. Peygamberin hayatından örnekler veren Aşkan Peygamberin(s.a.v) Engellilere verdiği değeri anlatarak Resulullahın Medine de tam 13 kez görme engelli sahabi Ümmi Maktumu yerine vekil bıraktığını görüyoruz dedi.
Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Keskin de Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirme adına kendilerini unutmayıp hatırlayan İl Müftüsü Sayın Faruk Gürbüz ve İl Müftülüğüne teşekkür ederek
Engelli vatandaşlarımızın problemlerini çözmek adına kendileriyle koordineli çalışacak her Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.”
İftar programı yapılan yemek duasıyla sona erdi

Editör: Haber Merkezi