Yardım Kampanyasına ilişkin açıklamada buluna İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu şunları söyledi.

“İdlib’te insanlık dramı yaşanmaktadır. Bizler her türlü konfora sahip, doğal gazlı lüsk evlerde barınırken, İdlib ve Suriye’nin başka bölgelerinde yaşayan kardeşlerimiz  kendilerini kar ve yağmur sularından koruyacak çadır bile bulamamaktadırlar. Bizler sofralarımızda çeşit çeşit yemekleri beğenmezken, onlar kuru ekmeğe muhtaçtırlar. Bizler huzur içerisinde bulunurken, onlar silahların gölgesinde, ağır bombalar altında yaşam mücadelesi vermektedirler. Bizler modayı takip edip her türlü elbise bulma imkanına sahipken, onlar kendilerini soğuktan koruyacak her türlü giyeceğe razıdırlar. Bizler arabanın modeli eskidi diye yeni ve lüks modeller ararken, onlar giyecek ayakkabı ve çoraba hasrettirler.”

İdlib ağlarken, gülmek biz müslümanlara yakışmaz.

“İdlib ve dünyanın başka bölgelerinde mazlum din kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları giderme gücüne sahip iken, biz müslümanların evimizde hiçbir şey yokmuş gibi rahat bir yaşam sürmemiz dinimizin kabul ettiği bir durum değildir. Zira bizler, ‘Mü’minler birbirini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta yek vücut gibidir’ diye buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz.  Onun için İdlib ağlarken, gülmek biz müslümanlara yakışmaz.”

Hayırseverlere çağrı

“Hakkarili vatandaşları ‘İdlib’te Minik Eller Üşümesin’ ismiyle açılan yardım kampanyasına katılmaya davet eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu, İdlib ve dünyanın başka yerlerinde kuru ekmeğe muhtaç, yaşadıkları mekanlarda ısınma imkanından mahrum olan dindaşlarımız için hayırsever vatandaşlarımızdan yardım talebinde bulunuyoruz. Bu gaye ile Türkiye Vakıflar Bankası Hakkari Şubesi’nde Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi Adına açılan TR95 0001 5001 5800 7293 5883 79 nolu hesaba gönüllerinden gelen meblağı yatırmak veya il ve ilçe şubelerimize başvurmak suretiyle yardımda bulunmalarını bekliyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi