HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışmasıyla başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nin ilk sınavı 12 pilot il olarak açıklanan Ankara, Adana, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İzmir, Konya, Manisa, Muğla, Trabzon ve Hakkari’de 17 Mart günü yapılmıştı.

Hakkari Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Koca, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nin sınavları ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Müdür Koca yaptığı açıklamada, kentte 17 Mart günü yapılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri yazılı sınavlarını başarı ile geçen öğrencilerin 2. aşama olan uygulamalı sınava alınacağını belirterek, sınavın ise 5 Mayıs Pazar günü Hakkari Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini duyurdu.

Müdür Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim görmek isteyen öğrencilerimizden 1. aşama olan yazılı sınavı başarı ile geçenlerin katılmaya hak kazandığı 2.aşama uygulama temelli proje çalışmasıdır. Öğrenciler kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri proje tasarımı yaparlar. Tamamlanan projelerini ilgili jüri üyelerine belirlenen süre dâhilinde anlatırlar. Sürecin tamamında öğrencilerin, kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme, konu ile ilgili bilgi sahibi olma becerileri dikkate alınarak değerlendirme yapılır.”

Uygulama sınavı 5 Mayıs Pazar günü sabah ve öğle sonrası olmak üzere iki seans halinde düzenleneceğini belirten Müdür Koca, “Uygulama Projesi Hakkari Kapalı Spor Salonunda 5 Mayıs 2019 Pazar günü eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir. 2.aşamaya hak kazanan öğrencilerimizden 4. ve 5.sınıf  öğrencilerinin kayıtlarının alınması saat 08.30'da , 8., 9. Sınıf öğrencileri ile lise hazırlık öğrencilerinin kayıtlarının alınması saat 13.30' da başlayacaktır. Kendi sınıf seviyelerinde belirtilen saatlerde uygulama projesinin gerçekleştirileceği sınav merkezlerinde olmaları gerekmektedir. Uygulama projesine gelirken Sınav sonuç belgesi (Bu belgeleri https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ sayfasından çıktı alacaklar) ve Nüfus Cüzdanı getirilmesi gerekmektedir.” dedi.

murat-koca-001.jpg

2-077.jpg

1-097.jpg

Editör: Haber Merkezi