HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkâri merkeze bağlı Pehlivan Mahallesinden patlayan bir kanalizasyon borusuna Hakkâri Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından müdahale edilmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Pehlivan Mahallesinde Sokak üzerinden geçen bir kanalizasyon borusunun patlaması sonucu pis suların sokağa akması esnaf ve vatandaşları zor durumda bıraktı. Bilgi verilmesine rağmen, Hakkâri Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon soruna acil olarak müdahale etmemesi ise insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor.

Yetkililerin 'Geleceğiz' demesi sözü üzerine pis suyun aktığı sokaktan geçen vatandaşlar pisliklerin üzerine basmak zorunda kalıyor. Bu sorun karşısında duyarsız kalınmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Hakkâri Belediyesi bir an önce olan bu sorun çözmesini istiyorlar .

Mahalle sakinlerinden Mahsun Korkmaz kendilerini belediye ekiplerini aradığını fakat kendilerine hafta sonu olduğu için hiç bir şekilde müdahile edemeyeceklerini söyleyip sorunun ancak Pazartesi günü hal edeceğini belirtti.

Korkmaz: bizler bu mahallede yaşıyoruz kanalizasyon patlaması mahallede dışarıyı çıkmamamıza neden oluyor kötü ve pis kokular nedeniyle zor durumdan olduklarını ve yetkililerin bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz  dedi.

Editör: Haber Merkezi