HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

​2017-2018 Eğitim Öğretim yılı I. dönemini görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmenin huzuru içinde  bitirdiklerini dile getiren Müdür Durgun, “Öğrencilerimizin başarılı ve aynı zamanda mutlu olmaları için dönem boyunca çaba gösterdik ve onlara destek olmak için elimizden geleni yaptık. Karnelerini alarak sömestr tatiline adım atacak olan sevgili öğrencilerimizin;, sorumluluk bilincine ve akademik bilgiye sahip, özgüveni yüksek,sosyal ve saygılı bireyler olabilmeleri için, özveriyle üzerimize düşeni yaptık.” Dedi. 

"Mesleğimiz hem çok güzel hem de çok yorucu ancak aynı zamanda çok değerli ve özel bir meslektir"

Meslektaşlarına seslenen Durgun, öğretmenlerin eğitimde her öğrenci özeldir mantığıyla gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür etti. Durgun; “Öğretmenlik mesleğinin bir gönül işi olması ve hızla değişip  gelişen bilginin çağımızda en değerli kaynak  olması sebebiyle  üzerinize büyük görev ve sorumluluklar yüklendiğini biliyor ve sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi en yüksek seviyeye ulaştırmaya gayret göstereceğinize ve başarılarınıza devam edeceğinize yürekten inanıyorum. Biliyorum ki, mesleğimiz hem çok güzel hem de çok yorucu ancak aynı zamanda çok değerli ve özel bir meslektir. Bizlere emanet edilen öğrencilerimizi kendi evlatlarımız gibi koruyup kollayarak kötü niyetli kişilerden uzak tutmak en önemli sorumluluklarımız arasındadır. Bu da ancak onlara okulu ve okumayı sevdirerek, özveri ile çalışarak gerçekleşir ve sonucunda ortaya çıkan eserle gurur duymak da bir o kadar keyiflidir.”

"Karneler, çocuklarımızın okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir"

Dünyanın en zor sanatının çocuk yetiştirmek olduğunu dile getiren Durgun anne ve babalara şu şekilde seslendi; Çocuğumuz için her türlü fedakarlığa ,her türlü sıkıntıya katlanır,onu sabırla ve sevgiyle  bir hamur gibi şekillendiririz. Bunun yaparken  de ilk işimiz çocuklarımızı anlamak olmalıdır çünkü çocuğunu anlamayan bir anne-baba onunla doğru iletişim kuramaz. Etkili bir iletişimle çocuğumuza her konuda destek olabilir akademik kariyerinde istediği hedefe ulaşmasında ona gereken desteği sağlayabiliriz. Karneler, çocuklarımızın okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir ve onların kişiliği ve nasıl bir insan olduğu  hakkında bilgi vermez. Çocuklarımızın derslerdeki başarısızlığını sorun haline getirmemeli, başarılarını da abartmamalıyız. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmamalıyız. Çocukları sadece notlarına göre değil, genel durumunu göz önüne alarak değerlendirmeliyiz. Unutmayınız ki karnedeki notlar; sizler için de bir değerlendirme fırsatıdır. Dönem boyunca bir anne ve baba olarak onun başarısı için neleri yeterince yaptığımızı ya da yapamadığımızı görmemizi sağlayacaktır. Her çocuğun özel, farklı yetenek ve gelişim özelliklerine sahip olduğunu ve farklı öğrenme yöntemleriyle öğrenebileceğini unutmamak gerekir.”

"Başarı için yapılacak şey bellidir; öğrenme isteği, azim ve planlı çalışma"

Eğitim, insana kendini geliştirebilmesini, özgüvene sahip olabilmesini ve ihtiyaç duyduğu birçok yeteneği kazanabilmesine imkan sağladığını aktaran Durgun, öğrencilere eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekti. Durgun öğrencilere şu mesajı verdi; “Eğitim sayesinde iletişim kurabilir, eleştirel düşünebilir,öz değerlerine sahip çıkmayı öğrenebilir ve böylece  zorluklara karşı ayakta durabilme yeteneği alabilirsiniz. Hayat en büyük sınavdır. Aslında tüm sınavların en zoru ve en kapsamlısıdır. Bu sınavda başarılı olmak için çaba göstermeliyiz. Başarmak çalışmanın ve öğrenmenin zevkine varıldığında en büyük ödüldür. Başarı için yapılacak şey bellidir; öğrenme isteği, azim ve planlı çalışma. Sizlerin başarıları; bizler için, geleceğimiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Bizim size olan inancımız çok büyük. Sizler geleceğimizin teminatısınız, gelecekte yaşanılabilir yarınlar sizin başarılarınıza bağlı olacaktır. Bu sebeple kendinizi asla küçük görmeyin. Sizler yarının öğretmenleri, mühendisleri, doktorları, savcıları, yöneticileri yani geleceğe yön veren değerli şahsiyetleri olacaksınız. Bu tatil döneminde bol bol kitap okuyun, sevdiklerinize zaman ayırın, eksikliğini gördüğünüz dersler için yeni planlar yapın. Bu duygu ve düşüncelerle, karnelerin öğrencilerimiz, aileler ve öğretmenler için hayırlı, bundan sonraki dönemlerde de daha güzel başarılara vesile olmasını diliyor, huzur dolu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum. Dönem boyunca çalışan gayret eden tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, iyi tatiller dilerim."

Editör: Haber Merkezi