Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda "Türkiye Yüzyılına Nefes " sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Sümbül Mahallesi Kent Ormanı Yeni Hayvan Barınağı mevkiinden etkinlik düzenledi.
Fidanların toprakla buluşturmadan önce Hakkari Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, misafirlere fidanların toprakla nasıl dikileceği ile ilgili bilgi verdi.

Vatandaşların ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte 45 bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinlikte gazetecilere açıklamada bulunan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Türkiye'nin her yerinden olduğu gibi Hakkari Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde tüm kamu ve kuruluşların katımı ile Hakkarili vatandaşların katılımı ile, öğrencilerin katılımı ile jandarma , emniyet , sağlıkçıları, kentteki stklar daha güzel , daha yeşil bir Hakkari için Türkiye Yüzyılına katkı için Hakkari olarak Bir nefes vereceklerini söyledi.

Akbıyık, konuşmasının devamında şunları kaydetti. '' Çocuklarımıza, torunlarımıza daha yeşil bir Hakkari için, daha nefes alınabilir, bir Hakkari bırakmak istiyoruz. Bu kampanya çerçevesinde bizler elimizden geldiği kadar Hakkari'mizin bu güzel dağlarını daha güzelleştirmek için fidan dikeceğiz. Peygamber efendimizin dediği gibi kıyamet kopsa bile ağaç dikin diyor. Biz de bu hadisi yerine getireceğiz. daha yeşil bir Hakkari için hayırlı uğurlu olsun. Türkiye Yüzyılına katkı, Geleceğe Nefes için bizlerde buradayız.''

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

4-083.jpg

 

 

10-015.jpg

 

46ac4654-fa60-43bb-9931-cde9870fa75b.jpg

 

11-015.jpg

2-121.jpg

 

3-095.jpg

 

 

7-019.jpg

 

5-049.jpg

Editör: Haber Merkezi