HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi kış turizminin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda Hakkari Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteği ile kayak merkezine önemli yatırımlar yapıyor. 

Kayak merkezinin daha donanımlı ve uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi için geçtiğimiz yıl başlatılan ve 15 Milyon Lira’ya mal olan proje kapsamında 900 metre olan pist uzunluğu 1200 metreye ulaştırılırken, 2 olan telesiyej sayısı ise 4'e çıkarıldı.   

Bölgenin kış turizminde parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen kayak merkezinde şimdi de buraya gelen misafirlerin kalabileceği bir konaklama merkezinin yapılması için çalışmalara başlanıyor.

Bu kapsamda Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa Duruk, merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan Mergabütan Kayak Merkezi’ne  giderek burada yapılması planlanan konaklama merkezi için alanda teknik ekip ile beraber incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, Hakkari’nin kış turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, kayak merkezine gelen misafirlerin kalabileceği konaklama merkezinin yapılması için çalışmalara başlanacağını açıkladı. 

vali-yardimcisi-duruk-(1).jpg

vali-yardimcisi-duruk-(2).jpg

vali-yardimcisi-duruk-(3).jpg

Editör: Haber Merkezi