HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Merga Bütan Kayak Merkezi hafta içi ve hafta sonu çok sayıda kayak severe ev sahipliği yapıyor.

Özellikle hafta sonu tatilini fırsat bilerek kayak merkezine akın eden Hakkarililer, kayak takımlarının yanı sıra kızaklarla da kayarak gönüllerince eğleniyor.

Kayak yapmaya gelen vatandaşlardan Kemal Temel, hafta sonunu fırsat bildikleri için aileleri ile birlikte kayak merkezine geldiğini belirtti. Temel, “Hakkari merkezde kışın yapılabilecek çok fazla bir etkinlik yok. Ya Kahve köşelerinde oturacaksınız yada kent merkezinde 1-2 tur attıktan sonra evinize kapacaksınız. Bende bu düşünceyle çocukları da yanıma alarak kayak merkezine geldim. Ben şahsen pek kaymayı bilmiyorum. Öğrenmeye çalışıyorum. Ama genelde çocukları getirdiğimde sürekli onlarla ilgileniyorum. Burada çocuklar kızaklarla bu güzel ortamda kaymanın keyfini yaşıyor. Bende burada kızakla kayan çocuklarımla beraber vakit geçiriyorum.”

Kayak yapmaya gelen Bülent Yüce isimli öğrenci ise, imkan buldukça kayak merkezine sürekli geldiğini dile getirdi. Yüce, “Hakkari’de yapılabilecek en güzel ortam ve güzel vakit geçirme burada oluyor. Arkadaşlarımız ile beraber buraya gelerek kayak yapıyoruz. Çok eğlenceli vakit geçiriyoruz. Böyle bir imkana sahip olduğumuz için çok mutluyuz.”  

dsc_0839.jpg

dsc_0841.jpg

dsc_0846.jpg

dsc_0848.jpg

dsc_0857.jpg

dsc_0860.jpg

dsc_0867.jpg

dsc_0920.jpg

Editör: Haber Merkezi