HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’nin Bağlar Mahallesi 305 sokak Erisan Semti Katramas Deresi üzerinden geçen yolda yağışların başlamasıyla toprak kaymasının başladığı belirtildi. Yetkililere seslenen vatandaşlar yolun tamamen kaymadan önlen alınmasını istedi.
 
Mahalle sakinlerinden Osman Değirmenci, yağışların başlamasıyla mahallenin ulaşımını sağlayan yolda yavaş yavaş toprak kaymasının meydana geldiğini dile getirdi.
 
Yetkililerden toprak kaymasının daha fazla meydana gelmeden önlem alınmasını isteyen Değirmenci şunları söyledi; “Devlet Su İşleri Katramas Deresi’nde ıslah çalışmaları yaptığını öğrendik. Yalnız yağışların başlamasıyla bizim mahallenin ulaşımını sağlayan noktada her hangi bir ıslah çalışması yapılmadı daha. Yolda her yıl yağışların meydana gelmesiyle Katramas Deresi dibi yükseliyor. Su seviyesinin yükselmesiyle beraber mahalle ulaşımını sağlayan yolda toprak kaymaları meydana gelerek yol ulaşıma kapanıyor. Bu durum her yıl oluşuyor. Yetkililerden bu yılda aynı mağduriyeti yaşamamak için derede ıslah çalışmaları yapılarak toprak kaymasının önüne geçilmesini istiyoruz. Bu konuda yetkililerden talepte bulunuyoruz” dedi.

dsc_9929.jpg

dsc_9934.jpg

dsc_9927.jpg

Editör: Haber Merkezi