HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkâri Van Karayolu Halife Derviş Mahallesi ile Medrese Mahallesinde kesiştiği noktadaki keskin virajda sık sık trafik kazalarının yaşanması ve mezarlık tarafından örülen istinat duvarının yıkılması mahallelide endişe yaratırken mahalleli daha kötü bir sonucun yaşanmaması için bahse konu virajda kalıcı bir düzenleme yapılmasını ve önlem alınmasını istiyor.

Mahallede yaşayan vatandaşlar viraja araçların çok hızlı girdiğini ve bunun da kazaya neden olduğunu anlatarak şunları söyledi Burası keskin viraj, tabi kestiremiyorlar burada keskin viraj olduğunu. Devamlı risk altındayız. Malımız da canımız da tehlikede. Birçok defa ilgili kurumlara başvurmamıza rağmen hiçbir şekilde olumlu cevap gelmedi. Virajın hem altına hem de üstüne kasis konulabilirse sürücüler yavaşlamak zorunda kalır, biz de burada tehlike altında yaşamaktan kurtuluruz ayrıca mezarlık ile ana yolu birbirine bağlayan tarafta yıllar önce yapılan istinat duvarının yıkılması da oradan geçen araçlar için tehlike oluşmaktadır.

Özelikle kış mevsiminde yolun dar olması ve virajın keskin olmasından dolayı çok defa araçlar çoğu zaman duvardan uçtuğunu belirterek öncelikle yetkililerden bu sorunun hal edilmesini istediklerini yıkılan istinat duvarının yenden sağlam bir şekilde yapılmasını ve yol kenarına demir bariyerlilerin bırakılması istediklerini söylediler.

1-029.jpg2-028.jpg3-024.jpg4-019.jpg

 

 

Editör: Haber Merkezi