HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Katramas Deresi’nde su seviyesinin yükselmesi ve akıntının artmasıyla birlikte bir çok yerde toprak kayması meydana geldi.

Toprak kaymasının meydana geldiği noktalardan bir tanesi de Bağlar Mahallesi sakinlerinin ulaşım yolu olarak kullandığı yolda meydana geldi.

Derede su seviyesinin yükselmesi ve akıntının artmasıyla birlikte yolda büyük oranda çökmenin oluşmasına neden oldu. Araçların dikkatli geçtiği yolda vatandaş ve sürücüler biran önce yolun tekrar onarılmasını istedi.

Yıllar sonra Katramas Deresi’nde su seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirten mahalle sakinleri, dere kenarına yakın oturan vatandaşların korku dolu bir bahar ayı geçirdiklerini ifade ettiler. 

Su seviyesinin yükselmesi sonucu bir çok yerde toprak kaymasının yaşandığını anlatan mahalleli, yollarda da çökmelerin oluştuğunu belirttiler. 

Bahar aylarını stres içinde geçirdiklerini belirten mahalleli; “Bu yıl Katramas Deresi çok yükseldi. Su seviyesinin yükselmesiyle beraber özellikle dere yakınında bulunan evlerde yaşayan vatandaşların büyük bir endişe içinde yaşamasına neden oldu. Çok şükür olumsuz bir durum meydana gelmedi. Sadece mahallemizde bir komşumuza ait 2 inek Katramas Deresi’nin sularına kapılarak kayboldu. Ayrıca mahallemizin iki bölgesindeki yollarda toprak kayması ve çökmeler meydana geldi. Şuan derenin su seviyesi düşmüş bulunmakta. Bizler yolumuzda meydana gelen çökmenin onarılması için belediye yetkililerinden biran önce yapılmasını talep ediyoruz. Burada günde onlarca araç geçiyor ve bu burada olumsuz bir durum yaşanmadan yolun onarılmasını istiyoruz.” 

dsc_1905.jpg

dsc_1931.jpg

dsc_2312.jpg

dsc_2313-001.jpg

dsc_2327.jpg

Editör: Haber Merkezi