HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ- HİKMET TEMEŞ

Mahalle sakinler Akmercan Hakkari Şırnak Doğalgaz şirketi tarafından 2019 yılından beri devam çalışmalarından mahalle halkının yararlanmasına tepki göstererek verilen hizmetten yaralanmak için yetkililere çağrıda bulundu.

Yetkili firma Akmercan aradan geçen üç yıla rağmen hala tahminen şehrin % 30’na ancak doğalgaz vermiş durumda.

Çalışmaların aralıksız devam ettiği kentte Sümbül Mahallesi Mazlum Ümit Petrol ile Hacı Mustafa Çallı Camisi arasından kalan yaklaşık 200 metre alana doğal gaz verilmemesine mahalle sakinlerini zor durumda bıraktı.

Mahalle sakinlerinin defalarca başvurmalarına rağmen şirket tarafından her hangi çalışma yapılmadı.

Yaklaşık 60 hanenin bulunduğu bölgede kış mevsimin yaklaşmasına rağmen yakılan kalitesiz ve kötü kömür yüzünden pis hava solumak zorunda kalacak.

Mahalle sakinlerinden Necdet Temel, 200 metre ilerisinde doğalgaz hizmeti verileceği, ancak bu hattaki doğalgazdan yararlanamayacaklarını söyledi.

Temel, “Arkamızda bulunan mahallenin bir kısmı  doğalgaz’ dan yararlanacak. Burada yaklaşık 60 konut bulunuyor. Sokağın bir kısmına verilecek diğer bir kısmına verilmeyecek, olması bizleri mağdur edecek Daha kömür almadık, bir an önce bize de doğalgazın verilmesini istiyoruz. Bir günlük çalışma ile bitirilecek bir iştir. Yetkililerden, bu sorunumuza el atmasını istiyoruz. Sadece bu doğalgaz nimetinden zenginlerin yaralanmasını bizleri üzüyor. Bizlerden bu hizmetten yaralanmak istiyoruz. Hizmet sadece maddi durumu olan vatandaşa verilememeli herkesin eşit şekilde hizmet almasını istiyoruz. ” Dedi.

Başka bir mahalle sakini Emin Temelli ise, "Biz komşularımızla birlikte sokağımıza doğalgaz istiyoruz. Mahallemize 150 - 200 metre uzaklıkta doğalgaz hizmetini alacak komşularımız olacak. Bizde bu yılkı programa dahil edilmemizi istiyoruz. Komşularımıza doğalgaz verilecek, biz de doğal gaz hizmeti almak istiyoruz. Yetkililerinden sokağımıza doğalgazın getirilmesini rica ediyoruz. Bu yıl kendim doğalgaz ile ilgili hazırlıklarını yaptı. Odun Kömür parasını doğalgaz masraflarına harcadım bizlere bu konuda yardımcı olun. " dedi.

Kurum yetkilileri ise çalışmaları ancak 3 ve 5 kilometre eklemeyle işlerini yürüttüklerini çok fazla talep olmasına rağmen söz konusu bölgenin gelecek ile programa alacaklarını ifade etti.

Ayrıca doğalgaz çalışmaları Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından engellendiğini fiyat konusunda anlaşamadıklarını söyledi.

whatsapp-image-2022-08-08-at-15-37-16.jpeg

 

whatsapp-image-2022-08-08-at-15-37-18.jpeg

 

whatsapp-image-2022-08-08-at-15-37-17-1.jpeg

 

Editör: Haber Merkezi