HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Kentteki lastikçiler, araçlarının lastiklerini değiştirmek için gelen sürücülerle doldu. Yaşanan yoğunluk ve artan müşteriler oto lastikçilerinin yüzünü güldürdü. Hakkari'de 20 yıldır  oto lastikçiliği yapan Harun Demiralp isimli esnaf, vatandaşları kış lastiği takmaları konusunda uyardı.

Zorunlu tarih gelmeden vatandaşların kış lastiklerini taktırması gerektiğini söyleyen Demiralp, ”1 Aralık’ta kar lastikleri takılmaya başlanacağı için araç sahiplerinin lastiklerini değiştirmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü yoğun kar yağışı ve buzlanma kazaya sebebiyet verdiği için ayrıca kazaya sebebiyet verdiği için vatandaşlara kar lastiklerini takmalarını söylüyoruz” dedi.


Lastikçi Demiralp, kış lastiğinin kauçuğunun özellikli olduğu için soğukta yumuşak kaldığını, bu yüzden de güzel yol tutuşu sağladığını ifade etti. “Kış lastikleri buzlanmada ve karda yol tutuşunu güzel sağlayarak fren mesafesini azaltıyor. Bu yüzden vatandaşlar kar lastikleri taktıkları zaman araçlarını istedikleri gibi durdurabiliyorlar. Herkes 1 Aralık’a kadar kış lastiklerini taksın” şeklinde konuştu.


Kış lastiğinin 4 seneden fazla kullanıldığı takdirde kauçuğunun özelliğini kaybettiğini aktaran Demiralp şöyle devam etti:


“Vatandaşlar kış lastiklerini aldıkları zaman en fazla 4 kış kullanmaları gerekiyor çünkü kauçuk bayatladığı için yol tutuşu olmuyor, yaz lastiği gibi kullanım sağlıyor. Kış lastiğinin 4 seneden sonraki kullanımlarında bir özelliği ve hükmü kalmıyor.” 4 adet kış lastiğinin ücretinin bir can kaybından daha önemli olmadığını vurguladı.


 “Şimdi buradan vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Bugün örneğin lastiğin tanesi 100 lira olsa bir araca 400 TL gibi bir maliyete sebep olacak. Bu para vatandaşların 2 çocuğu ya da eşinden daha mı kıymetli? Lütfen herkes lastiklerini değiştirsin, yazlık lastiklerini yaz döneminde, kışlık lastiklerini de kış döneminde kullansın takılmadığı halde   araç sahiplerini lacaağı cezanın 450 TL civarında olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi