HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Kültürlerin Dansı ile Renk-i Hakkari” adlı sanatsal gösteri etkinliğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İl Kültür Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programı izlemek için gelen vatandaşlar izdiham yaşattı. Tıklım tıklım dolan salonda bazı vatandaşlar, programı ayakta izlemek zorunda kalırken, bir çok vatandaş ise salonda yer bulamayınca geri dönmek zorunda kaldı. 

Düzenlenen sanatsal gösteriyi Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindeki protokol üyeleri halkın arasına oturarak izledi.  

dsc_0293.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari’de kültürel dönüşüm alanında önemli çalışmalara imza atıldığını belirterek, böyle bir çalışmayı yapmanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. 

Epcim, "Bugün 80'e yakın kişi sahne alacak. Bu gerçekten bir rekordur. Hakkari'de ilk defa 80 kişiyle rekor bir program hazırlığı yaptık. Etkinlik içerisinde pantomimden müzik dinletisine, Teke yöresinden, Efelere kadar milli birliğe hizmet edecek, milli bütünleşmenin Hakkari'den bir şekilde yansıtılmasını da önemli olduğunu gösteren bir program hazırladık. Salonun tıklım tıklım olması bu programlarının daha büyük sunmayı bir borç olarak bize çıkıyor. İnşallah bundan sonra daha büyük salonlarda bu etkinlikleri yapacağız. Bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Program sırasıyla Slayt Gösterimi, Erbane Topluluğu Gösterisi, Pandomin, Zeybek, Teke, Türkçe-Kürtçe Müzik Dinletisi, Dengbej, Koro ve Solo ve Mizansen Hakkari Yöresi’ne ait gelenek ve göreneklerin yansıtıldığı oyun sahnelendi.  Sahnelenen performanslar salondaki vatandaşların büyük beğenisini topladı. Etkinlik sonunda vatandaşlar bütün ekibi ayakta alkışladı. 

dsc_0454.jpg

 “Yeni bir Anadolu Ateşi kuruldu”

Etkinlik sonrası sahneye çıkan Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, sahne alan tüm ekibi gösterdikleri performanslarından dolayı tebrik etti. Bu coşkuyu gördükten sonra Hakkari ile ne kadar gurur duysam az olur diyen Vali Toprak, ”Bu etkinliği gelerek yoğun ilgi gösteren Hakkarililere teşekkür ediyorum. Sanatçılar üstün bir performans sergileyerek Anadolu Ateşi’ni aratmayan bir etkinlik sergilediler. Hakkari’de yeni bir Anadolu Ateşi kuruldu, diyebilirim. Gerçi onun yapımcısı da yabancı değil, o da bir Hakkarili. Buradan da kendisine selam gönderiyorum. Hakkarililerin burada gösterdiği performans gerçekten çok güzeldi ve beni duygulandırdı. Etkinliği izlemeye gelen birçok vatandaşımız dışarıda kaldı. Hakkari’deki vatandaşlarımızı etkinliklere göstermiş olduğu ilgi bizlere cesaret veriyor. İnşallah bu tür etkinliklerde bundan sonra da hep beraber olacağız” diye konuştu.

Program resim sergisinin gezilmesi ve verilen kokteyl ile sona erdi.

untitled-1.jpg

Editör: Haber Merkezi