HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan ve kısa bir süre önce Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen ancak yoğun ilgi ile karşılanan “Kültürlerin Dansı ile Reng-i Hakkari” adlı kültür ve sanat etkinliği halkın yoğun talebi üzerine 2'inci kez yeniden sahnelendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu’nda düzenlenen programa Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Etkinliğe gelenler güvenlik güçleri tarafından üst aramasından geçirilerek içeri alındı. Türk bayrakları ile süslenen bin 500 kişilik spor salonunda yer bulamayanlar için ek oturaklar bırakıldı.

Etkinlikte Erbane Topluluğu, pandomim, zeybek teke, horon, denbejer, solu müzik, Hakkari Halk Oyunları, Sare ve garip bir çobanın aşk hikayesinin anlatıldığı gösteri yer aldı. Program Hakkari yöresine ait kına gecesi ile sona erdi. 
 
Programın sonunda sahneye davet edilen Vali Cüneyit Orhan Toprak, burada bir konuşma yaparak, organizede yer alan bütün ekibe teşekkür etti. Toprak sözlerini şöyle sürdürdü; "Daha geniş bir katılımla bu gösteriyi İlimize yeni kazandırmış olduğumuz bu spor salonunda tekrar sizlerin beğenisine sunmak istedik. Bugün burada sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İyi ki Hakkâri Valisi olarak görev yapıyorum, iyi ki sizin hizmetindeyim. Bu gece Hakkârili gençlerimizle, sanatçılarımızla bir kez daha gurur duydum. Kendilerine imkân verildiği takdirde neler yapabileceklerini bizlere net olarak gösterdiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Ülkemizin her köşesinden birbirinden güzel müzik parçaları ve folklor gösterileri izledik. Zeybekten tutun Karadeniz ve Hakkâri yöresine kadar. Memleketimizin her köşesi birbirinden güzel hep beraber mutlu olacağız inşallah bu topraklarda. Herhalde Hakkâri ile 2’inci seneye yaklaşan görev süremiz boyunca baya bir bütünleşmiş olmalıyız ki bu Hakkâri yöresinin müzikleri daha çok hoşuma gidiyor. Buradaki hocalarımızdan iki tanesinden bu halayları çekebilmek için birkaç saat ders aldım, daha da alacağım. İnşallah hep beraber düğünlerde halay çekeceğiz. Ben bu duygularla Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim’e ve bu organizasyonda büyük emek sarf eden Hakkâri Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Tunç’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yoğun katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum, hepinizi Allah’a emanet ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Vali Cüneyit Orhan Toprak,  eşi Dr. Funda Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, etkinlikte sahne alan yöresel kıyafetli gençler ve vatandaşlar birlikte halay çekti.

haber-1-006.jpg

haber-2-003.jpg

haber-3-005.jpg

haber-4-005.jpg

haber-5-001.jpg

haber-6-001.jpg

haber-7-001.jpg

haber-8.jpg

haber-9.jpg

haber-10.jpg

Editör: Haber Merkezi