HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkarili Doğa Fotoğrafçısı Emin Noyan öncülüğünde bir araya gelen bir grup gönüllü, yoksul  öğrencilerin kırtasiye ve giyim ihtiyacını karşılamak için sosyal medyada başlattıkları kampanya aracılığı ile toplanan malzemeler öğrencilere dağıttı.  

Şemdinli İlçesine bağlı Bozyamaç ve Beyyurdu Köyü İlk Okullarını ziyaret eden gönüllüler öğrencilere  kırtasiye seti, hikaye kitapları, kışlık ayakkabı ve okul çantası dağıtarak mutluluklarına ortak oldular. 

Kampanya ile ilgili bilgi veren Doğa Fotoğrafçısı Emin Noyan, yaz aylarında "Bir oyuncak da senden" sloganıyla sosyal medyada yürüttükleri kampanya ile köy çocuklarına oyuncak dağıttıklarını okulların açılması ile birlikte kampanyalarının boyut değiştirdiğini söyledi.

Noyan, özellikle köy okullarında okuyan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için sosyal medya üzerinden kampanya başlattığını ve yardımseverlerin desteği ile topladıkları malzemeleri öğrencilere ulaştırdıklarını ifade etti. 

Hayırseverlerin kendisine gönderdiği oyuncak ve hediyeleri köy köy dolaşarak öğrencilere ulaştırdıklarını anlatan Noyan, şöyle konuştu:

“Ben bu çocuklarla bir bağ kurmaya, onların mutluluklarına ortak olmaya çalışıyorum. Projenin amacı her ne kadar oyuncak olsa da elimizden geldiği kadar o çocuklara sevgiyi hissettirmek istiyoruz. Çünkü sevgiyi tatmış bir çocuk kötü olamaz. Sevgiyle büyüyen bir çocuk asla topluma zarar veremez. Sevgi bütün kapıları açar, o çocukların sevgiye mutluluğa ihtiyacı var. Duyarlı insanlardan isteğimiz, bize destek vererek evlerde hiç kullanılmamış ya da az kullanılmış oyuncak, ayakkabı ve kıyafetleri ihtiyacı olan çocuklarımıza ulaştırmak için bize ulaştırmalarıdır. Gereken ilgi ve alakayı gösterecekleri için şimdiden herkese teşekkür ediyoruz” 

Editör: Haber Merkezi