HABER: İRFAN TEMEŞ_HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 'evde kal' uyarısının ardından Türkiye genelinde okullara ara verilip öğrencilere, evlerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) üzerinden eğitim verilmeye devam ediliyor.

Eğitime ara verildiği Hakkari’ye bağlı köylerde yaşayan öğrencileri, evlerinden eğitimlerini sürdürürken, uzaktan eğitim alan öğrencilere Gazi Mustafa Kemal   Anadolu Lisesinde görevli Müdür Yardımcısı Hikmet Gül ile eşi İngilizce Öğretmeni Buse Gül okuldaki diğer öğretmen ve idarecilerin desteği ile aldıkları kitapları öğrencilerine ulaştırmaya çalışıyorlar.

Köylerdeki öğrencilerin kitap isteğine kayıtsız kalmayan öğretmenler,28 Nisan’daki başlattıkları çalışmaları Hakkari merkeze bağlı köyler ile Yüksekova, Çukurca, Şemdinli, Derecik ilçelerine bağlı köylerde kalan öğrencilere okuma kitabı yanı sıra özelikle son sınıfta okuyan öğrenciler için YKS’ya hazırlık destek kitapları  yardımında bulundu.

Öğretmen çiftin köy köy dolaşarak dağıtıkları kitap yanı sıra maddi durumu iyi olmayan 15 aileye de erzak yardımında bulundu.

 

Yaptıkları çalışma ile ilgili açıklamada bulunan Gazi Mustafa Kemal  Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hikmet Gül öğretmenlerle yaptıkları video konferans toplantısında, özellikle ilçe köylerinde kalıp kitap ve kaynak ihtiyacı olan öğrencilere ulaşmaları gerektiği öne çıktığını söyledi.

Okulda  görev yapan öğretmenlerin destekleri ile ihtiyaç bildiren 80 öğrenciye kitap ve kaynak; Ramazan-ı Şerif vesilesiyle ihtiyaç  sahibi 15 veliye de gıda kolileri teslim ettiklerini belirten  Gül şunları kaydetti.

‘’ Sayın Valimiz İdris Akbıyık’ın daha önce başlattığı 'Bir Kitap, Bir İnsan'  ile Milli Eğitim  Müdürlüğümüzün başlattığı  'Evde Kal, Birlikteyiz' projelerine okul olarak katkı sağladığımız için mutluyuz. ‘’dedi.

2-093.jpg82e9637c-cd69-4104-a3a6-e0f9efe8277d.jpg6-020.jpg4-070.jpg

Editör: Haber Merkezi