HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesi bünyesinde kurulan ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü Damla Topluluğu, ilk etkinliklerini merkeze bağlı Sarıtaş Köyü Yusuf Kızılbuğa İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirdi.

Okulda kırtasiye yardımında bulunan Damla Topluluğu gönüllüleri, daha sonra okul bahçesinde öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrenciler ile beraber çeşitli oyunlar oynayan Damla Topluluğu gönüllüleri, düzenledikleri etkinliklerle köylü çocukların gönüllerinin mutluluk damla’sı oldu.

Okulda duvar ve yüz boyama etkinliği yapan Damla Topluluğu, ardından öğrencilere palyaço sürprizi yaptı. Köyde ilk defa palyaço ile tanışan minik çocukların mutlulukları ise yüzlerine yansıdı. Okulunda gün boyu öğrenciler ile vakit geçiren gönüllü gençler, onlara unutamayacakları bir gün yaşattı.

Damla Topluluğu Başkanı Uğur Cindioğlu, amaçlarının köy okullarında okuyan öğrencilere bir nebze olsa mutluluk verebilmek olduğunu belirterek,  Hakkari Üniversitesi Damla Topluluğu olarak ilk etkinliklerine Sarıtaş Köyü Yusuf Kızılbuğa İlk ve Ortaokulu’nda başladıklarını kaydetti.

20 kişilik gönüllü arkadaşlar ile beraber köy okulunu ziyaret ettiklerini belirten Cindioğlu, “Hakkari Üniversitesi Damla Topluluğu olarak ilk etkinliğimizi Sarıtaş Köyü Yusuf Kızılbuğa İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirdik. Çocukların yüzlerindeki heyecan ve tebessüm gerçekten görülmeye değerdi. Burada çocuklara kırtasiye malzemesi ve balon dağıtımı yaptık.  Etkinlikle çocuklara palyaço sürprizi yaptık. İlk defa palyaço ile tanışan çocuklar mutlulukları tarif edilemezdi. Köy çocukları ile beraber Damla oyunları oynayıp duvar ve yüz boyamalar yapıp günü çocuklarla halay çekerek bitirdik. Bu etkinliklerimizi merkez ve ilçelerdeki köy okullarında yapmaya devam edeceğiz. Onlara güzel vakit geçirip, mutluluklarına ortak olacağız.” dedi.

damla-(8).jpg

damla-(9).jpg

damla-(1).jpg

damla-(2).jpg

damla-(6).jpg

damla-(4).jpg

damla-(7).jpg

damla-(3).jpg

damla-(5).jpg

Editör: Haber Merkezi