HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari'de bir grup gönüllü, sosyal medya üzerinden yürüttükleri "Bir oyuncak da senden" sloganıyla topladıkları oyuncakları kırsal kesimlerde oturan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklara ulaştırarak yüzlerini güldürüyor. 

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gönderilen oyuncaklar, kampanyayı başlatan Emin Noyan ve gönüllü gençler tarafından köy çocuklarına ulaştırılıyor. 

“Oyuncaksız çocuk kalmasın” şiarıyla çalışmalarına sosyal medya üzerinden devam ettiren gönüllüler, topladıkları oyuncakları kendi imkanlarıyla köy çocuklarına ulaştırarak mutluluklarına ortak oluyor. 

“Oyuncağı olmayan çocuk kalmasın diye herkesten destek bekliyoruz”

Gittikleri her yerde dağıttıkları oyuncaklarla çocukların büyük sevgi seline maruz kaldıklarını belirten kampanya öncüsü Emin Noyan, tarifi imkânsız bir duygu yaşadıklarını belirtti. 

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Noyan, bu kapsamında köydeki hiçbir çocuğun oyuncaksız kalmaması için çalışmalarına devam edeceklerini ifade ederek, “Ben bu çocuklarla bir bağ kurmaya onların mutluluklarına ortak olmaya çalışıyorum. Projenin amacı her ne kadar oyuncak olsa da elimizden geldiği kadar o çocuklara sevgiyi hissettirmek istiyoruz. Çünkü sevgiyi tatmış bir çocuk kötü olamaz. Sevgiyle büyüyen bir çocuk asla topluma zarar veremez. Sevgi bütün kapıları açar. O çocukların sevgiye mutluluğa ihtiyacı var. Duyarlı insanlardan isteğimiz, bize destek vererek evlerinde hiç kullanılmamış ya da az kullanılmış oyuncakları ihtiyacı olan çocuklarımıza ulaştırmak için bize ulaştırmaları. Gereken ilgi ve alakayı gösterecekleri için şimdiden herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Noyan, başlattıkları kampanyaya destek vermek isteyenlerin 0542 741 86 76 numaralı cep telefonu ile kendileriyle iletişime geçebileceklerini söyledi. 

1-102.jpg

cocuk-ve-oyuncak-(2).jpg

cocuk-ve-oyuncak-(8).jpg

cocuk-ve-oyuncak-(11).jpg

Editör: Haber Merkezi