HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

KOSGEB  İl Müdürü Cihat Gür tarafından yapılan yazılı  açıklamada "Dezenfektan, koruyucu elbise, gözlük, maske, eldiven gibi ürünleri yerli üretenlere KOSGEB'den 6 milyon liraya kadar destek vereceklerini söyledi.

KOSGEB aracılığıyla dezenfektan, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske, eldiven gibi ürünlerin yerli üretimine işletme başına 6 milyon TL’ye kadar destek vereceklerini ifade eden Gür, "KOSGEB alacaklarını 3 ay erteliyoruz. KOSGEB projelerine de 4 ay ek süre vereceğiz” dedi.

Gür açıklamasını devamından şunları kaydetti. "KOSGEB’in TEKNOYATIRIM Destek Programı kapsamında ürün listemize yeni ürünler ilave ettik. Dezenfektan, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske ve eldiven gibi ürünleri yerli imkânlarla üreten işletmelerimiz, KOSGEB’in TEKNOYATIRIM Destek Programı'ndan faydalanabilecek. Salgın riskinin ortadan kalktığı resmi makamlar tarafından duyurulana kadar bu programdan yararlanabilecekler. “Bu projelere 6 milyon TL’ye kadar destek vereceğiz. Bunun 4 milyon 200 bin TL’si geri ödemeli olacak.’’ Dedi.

Gür, aynı zamandan Hakkari KOSGEB Müdürlüğü olarak yatırım yapabilecek girişimci ve yatırımcıları desteklediklerini ve beklediklerini söyledi .#KOSGEBLE DAHA GÜÇLÜ#

Editör: Haber Merkezi