HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Kocaeli’den Hakkari’ye gelen 40 öğrenci ve görevli öğretmenler, 3 gün boyunca çeşitli ziyaretlerde bulunup kenti tanıma fırsatı buldu.  

Kafilede yer alan 40 öğrenci ve 8 öğretmen Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti. Valilik Toplantı Salonunda misafirleri kabul eden Vali Akbıyık, Kocaeli ve Hakkari’ye dair bir süre sohbet etti.

'Biz Anadoluyuz' projesinin önemini anlatan Vali İdris Akbıyık, projenin faydalı bir proje olduğunu ve öğrencilere ciddi katkı sağladığını aktardı.

dsc_5072.jpg

Öğrencilerin proje sayesinde değişik yerleri ve kültürleri tanıma fırsatı yakaladığını belirten Vali Akbıyık, "Şuana kadar batıdan Hakkari’ye gelen yaklaşık 300 civarında öğrenciyi misafir ettik. Tabi ki buradaki çocukları, coğrafyayı, kültürü tanımanın ülkemiz adına çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Hakkari halkı hakikaten sıcak ve misafirperver insanlar. Yabancıya karşı bir düşkünlükleri var. Ben bu projenin faydalı olduğuna inanıyorum. Herkesin Hakkari’yi görmesi gerekir. Sizler Hakkari’yi gördüğünüz için çok şanslısınız. Hakkari dağları, ters lalesi, kilimi, balı ve yaylaları çok güzel bir İlimiz. Cilo Sat Dağları, Buzul Gölleri ünlü. 4 ilçesi bulunan İlimiz dağların başkenti. Güzel bir coğrafyası ve kültürü var. Buradaki dağlar İsveç’te var. Hakkari’de kışın kayak yapılıyor. Burada ciddi bir kayak turizmi potansiyeli var. Siz kayak sever öğrencilerimizi kışın Hakkari’ye bekleriz. Güzel festivallerimiz oluyor. İnanç turizmi anlamında Seyit Taha Hakkari Hazretleri’nin türbesi burada. Yani ülkemizin her şekilde tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla cennet bir kösesi. Bu cennet köşede sizleri görmekten mutlu olduk. Ben ziyaretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Akbıyık, konuşmasının ardından öğrencilere Hakkari’deki ziyaretlerinde neler yaptıklarını, izlenimlerini ve nasıl vakit geçirdiklerini sordu.

dsc_5045.jpg

dsc_5048.jpg

dsc_5062.jpg

dsc_5075.jpg

dsc_5078.jpg

dsc_5088-002.jpg

dsc_5094.jpg

dsc_5104-001.jpg

dsc_5106.jpg

Öğrenciler ise Vali Akbıyık’a Hakkari’nin dışarıda anlatıldığı gibi bir yer olmadığını aksine çok güzel bir yer ve insanlarının çok iyi insanlar olduğunu ifade ettiler.

Hakkarililerin misafirperverliklerini öven öğrenciler, “Memleketimize döndüğümüzde burada yaşadığımız güzel anılarımızı herkese anlatacağız. Hakkari dışarıda anlatıldığı gibi bir yer olmadığını söyleyeceğiz. Burayı çok beğendik, insanları çok sıcak ve misafirperver. Kısa sürede çok güzel anılarımız oldu. Çok güzel gelenek ve görenekleri var. Düğünleri ve yöresel yemekleri harika. Dağları ve doğası muhteşem. Bu güzellikleri yaşadığımız için çok mutlu olduk. Bizlere bu imkanları sağlayanlara teşekkür ederiz.”

Ziyaret, Vali Akbıyık’ın öğretmen ve öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeleri vermesi ve hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle son buldu. 

Editör: Haber Merkezi