HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ve İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” Projesi kapsamında Kocaeli’nden Hakkari’ye gelen 38 öğrenci ve görevli öğretmenler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal eşliğinde Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Makamında öğrencileri kabul eden Vali Akbıyık, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Hakkari gezilerinde 4 gün boyunca neler yaptıkları hakkında düşüncelerini soran Vali Akbıyık, burada yaşadıkları güzel anılarını çevrelerindeki insanlara anlatmalarını istedi.

Vali Akbıyık: “Hakkari, Türkiye'nin en güzel yerlerden bir tanesi”

Hakkari’nin düşünüldüğü gibi kötü bir yer olmadığını, mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu belirten Vali Akbıyık, “Türkiye’nin en güzel yerlerden bir tanesi.” dedi.

Vali Akbıyık, “Sizleri ağırlamaktan çok mutlu olduk. Hakkari, Türkiye'nin en güzel yerlerden bir tanesi. Coğrafyasıyla, dağlarıyla, kilimiyle, balıyla, insanıyla, kültürüyle mutlaka görünmesi gereken bir yer. Hakkari'nin imajı biraz negatif ama gerçek öyle değil tabii ki ve bunu sizlerde gördünüz. İnsanlar burada günlük hayatlarını Kocaeli'ndekiler nasıl devam ettiriyorsa, buradakilerde öyle ettiriyor. Gayet mutlular ve sorun, sıkıntı yok. Ama tabi belki zaman zaman sınır bölgelerinde sıkıntı olabiliyor. Çünkü Hakkari'nin İran ve Irak'la 343 kilometre uzun bir sınırı var. Yüzde 87'si dağlık bir alan. Türkiye'nin en güzel dağları var burada. Himalaya ve Alp'ler gibi. Sizleri misafir etmekten çok mutlu olduk. İnşallah burada edindiğiniz arkadaşlıklar ilişkileriniz devam eder, birbirilerinizle görüşürsünüz. İnşallah sizler okuyup öğretmen, doktor, kaymakam olarak buraya gelirsiniz."

dsc_3587.jpg

Öğrenciler: “Hakkari bize çok şey kattı”

Öğrenciler ise Hakkarililerin misafirperver olduğunu belirterek, “Daha önce Hakkari’yi bardağın boş tarafından görüyorduk. Ancak buraya geldik ve bardağın dolu tarafından gördük. Hakkarililer çok cana yakın insanlar. Burada çok iyi karşılandık ve misafir edildik. Burada 4 gün boyunca çok güzel vakit geçirdik. Hakkari, bize çok şey kattı. Burada şelalelilerin güzelliklerini, heybetli dağları, yayları gezdik ve burada yaylacılarla beraber bir araya gelerek koyun sağdık. Düğünleri gezdik çok güzel kültür, örf ve adetler var. Gittiğimiz düğünlerde bizleri evlerine davet ettiler. Bizlere gelin yemek yeğin diyorlardı. Bu kadar insanlarla iç içe ve dayanışma içerisindeler.  Köyleri gezdik. Üzümcü Köyü’nde bulunan Şeyh Ali Türbesi’ni ziyaret ettik. Herkesi Hakkari’ye davet ediyoruz ve tavsiye ediyoruz. Gerçekten de anlatıldığı gibi değil. Çok şirin bir şehir ve çok beğendik. Bardağın dolu tarafını en iyi şekilde gördüğümüzü düşünüyoruz. Bizlere bu imkânları sağlayanlara teşekkür ederiz.”

Ziyaret, öğrencilere kitap, öğretmenlerine ise çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kentte 4 gün misafir kalan 38 öğrenci, tarihi, doğal güzellikleri, kültür, örf ve adetleri, yaylaları, Merga Bütan Kayak Merkezi’ni, şelaleleri, köyleri ve inanç değerlerinin olduğu mekanları gezerek kenti tanıma fırsatı buldu.

dsc_3560.jpg

dsc_3555.jpg

dsc_3565.jpg

dsc_3594.jpg

dsc_3599.jpg

dsc_3614.jpg

dsc_3662.jpg

Editör: Haber Merkezi