HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Halk Eğitim Merkezi’nin Konferans Salonu’nda yapılan Kızılay Hakkari Şubesi Olağan Genel Kurulu Toplantısı’na Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Tekin, İş-Kur Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Kızılay Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt ve üyeler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Hakkari Kızılay Şubesi tarafından faaliyetler ile ilgili slayt gösterimi yapıldı ve ardından konuşmalara geçildi. 

vali-akbiyik-(1)-001.jpg “Kızılay dünyanın en büyük iyilik hareketidir”

Vali İdris Akbıyık, kongrede yaptığı konuşmada, Türk Kızılay'ının sadece Türkiye için değil dünya için de çok önemli ve uluslararası bir kuruluş olduğunu söyledi. Kızılay’ın dünyanın en büyük iyilik hareketi olduğunu kaydeden Vali Akbıyık, “Bu güzel günde böyle ulvi bir amaç için kurulan Kızılay’ımızın kongresinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Kızılay hakikaten 150 yıldır Osmanlı döneminde Sultan Abdulaziz Han döneminde kurulmuş Hilal-i Ahmer dünyanın en büyük iyilik hareketidir. Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişte olduğu gibi bugünde mazlum milletlerin, mağdur milletlerin umudu olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde, Onursal Başkanlığı’nda bu iyilik hareketi yardım hareketi artık küresel bir güç almış ve nüfusu itibari ile oranladığımızda artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın en büyük yardım yapan devleti haline gelmiştir. Biz gelişmiş batı ülkeler gibi sözde insan hakları, demokrasi gibi kavramları kullanmıyoruz. Ya da kullanarak diğer milletleri sömürmüyoruz gerçekten Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde icraat ortaya koyuyoruz. İşte Suriyelilerden olduğu gibi milyonlarca Suriyeliyi bir ensar-muhacir kardeşliği çerçevesinde onları bağrımıza bastık. Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tabi burada Kızılay’ın büyük payı var. Hem yurt içinde, hem ulusal hem de uluslararası yardımlarda biz hakkı, hukuku, insanlığı, iyiliği hiçbir ayrım gözetmeden din, dil, ırk Afrika’da, Asya’da yerine göre Sudan’da, Somali’de, Suriye’de, Afganistan, Pakistan’da nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir felaket varsa Kızılay’ımız orada.” dedi.

“Hakkari’de Kızılay’ımıza bir yer kazandıracağız”

Hakkari Valiliği olarak Kızılay’a her türlü destekleri vereceklerinin altını çizen Vali Akbıyık sözlerine şu şekilde devam etti: “Türk Kızılayı Genel Sekter Yardımcımız Ahmet Beyin Hakkari’de olması bizim için ayrı bir memnuniyet kaynağı. Tabi ki Kızılay çok önemli bir kuruluşumuz. Biz Hakkari Valiliği olarak her türlü desteği vereceğiz. İnşallah Kızılay’ımıza bir yer kazandıracağız. Ahmet beyle beraber verebileceğimiz yerlere baktık. İnşallah Hakkari’mizde Kızılay daha kurumsal daha çok gönüllü ile daha çok katılımcı ile her beraber fakru zaruret içerisinde olan yardıma muhtaç, gıda, sağlık, eğitim her alanda yardımlarına devam edecek biz de Hakkari Valiliği olarak her konuda arkalarındayız. Kızılay’ın destekleri ile ki Kızılay sadece Kızılay birimi ile değil Valiliğimiz ile de beraber bir çok yardımlar yapıyor. Daha iki ay içerisinde 2018 yılsonu ve 2019 başında Kızılay’ımızın destekleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan bin 400 aileye giyim yardımı yaptık. Yine yaklaşık 4 bin aileye de 1,5 milyon TL’ye yakın nakdi yardımda bulundu.” şeklinde konuştu. 

dsc_6182.jpg

“Hakkari gerçekten çok güzel bir yer”

Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar ise Hakkari’ye ilk defa geldiğini ve burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hakkari’nin çok şirin ve güzel bir şehir olduğunu söyleyen İşgüzar, “Böyle güzel bir kış günü bahar havası gibi pazar gününde güneşli bir havada sizlerle, Hakkari’de bulunmaktan gerçekten çok mutluyum. İlk defa geldiğim Hakkari ilimize şimdiye kadar neden geç geldiğimi kendi kendime dün akşamdan itibaren sormaya başladım. Hakkari gerçekten güzel bir ilimiz, güzel insanlarımız şimdide çok değerli valimiz sizlere hizmet ediyorlar. Bende kendilerini uzun yıllardır tanıyorum. untitled-2-003.jpgBizler de Kızılay olarak Hakkari’mizde bir çok şeyde geri kalmışız. Bunu geçenlerde gelen Genel Başkanımız ziyaretlerinde söylemişlerdi. Özellikle de bu Hakkari Kızılay’ımızın Kongresi’ne benim katılmamı istedi. Bende kabul ettim ve Hakkari’ye geldim. Hakkari Kızılay’ımızla neler yapılması gerektiğini, hızla tespitlerde bulunduk. Sayın Valimiz ile beraber bu tespitlerimiz ile ilgili kendilerinin de önerilerini aldık.” dedi.

“Hakkari’ye 7-8 Milyon TL yatırım yapacağız”

Türk Kızılayı olarak Hakkari’ye ciddi bir yatırım yapacaklarını anlatan İşgüzar, “2019-2020 yıllarında Hakkari ilimize Türk Kızılay’ı olarak yaklaşık 7-8 milyon TL gibi bir yatırım yapacağız. Yani bu çok ciddi bir yatırım. Neden yapacağız bunu? Çünkü Hakkari Kızılay’ımızda hak ettiği yere gelmesi lazım. Sizlerin buradaki destekleriniz bize de bu konuda ciddi derecede bir hızlanmayı gerektirdi. Sayın Genel Başkanımın ve Yönetim Kurulu’nun bana verdiği yetkiye dayanarak size 2019 ve 2020 yıllarında Kızılay’ımızın Hakkari’ye gerçekten böyle bir yatırımlar yapacağı müjdesini vermek istiyorum. Bu yatırımlardan sonra Hakkari Kızılay’ımız hem şube yönetimi, gönüllüleri Hakkari Kızılay’ımızın kadın kolları, gençlik kolları yine Hakkari Kızılay Şubemize bağlı Üniversite Kulübümüzü de çok etkin bir şekilde kurup, gönüllülerle beraber halkımızın hizmetine sunmayı canı gönülden arzu ediyoruz. Rektörümüzden üniversitemiz içerisinden müsait bir yer tahsis edilerek üniversite gençliğimize bir butik açacağız. Fakir gençlerimize birinci elden İstanbul ve diğer illerden aldığımız hiç kullanılmamış eşya ve giysileri ücretsiz şekilde gençlerimizin hizmetinde okul talebelerimizin hizmetinde ve diğer fakir vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. İnşallah gerekli yatırımları binaları yaptığımız zaman zaten Hakkari Şube’mizin kendine ait bir geliri olacak ve bu gelirlerle sizlere ve ilimize ilçelerimize daha güzel hizmet yapmayı İnşallah Allah nasip edecektir.” 

Başkan Bozkurt, 3 yılda yaptıkları faaliyetleri anlattı

1-083.jpgKongrede Kızılay Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, göreve geldikleri süre zarfında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Oluşturdukları gönüllüler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını belirten Bozkurt, “Hakkari Kızılay çalışmalar noktasında il merkezi, ilçelerimizde belde ve köylerimizde oluşturduğumuz gönüllülerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi insanlara yardımına koşmuş ve bu birlikteliğimiz ile beraber koşmaya da devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz yıldan bu yana 3 yıllık süre zarfında çalışmalarımızı her geçen yıl daha yukarı çıkararak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşıp bu kapsamda son 3 yıl içerisinde 2 bin 134 ailemize gıda kolisi, 4 bin 417 ailemize giyim yardımı, bin 326 ailemize hazır pişirilmiş kavurma konservesi, 149 ailemize Kızılay kart, 701 kişiye kişi başına 350 TL’den olmak üzere toplamda 245 bin TL nakdi yardımda bulunduk. 5 bin 350 kişiye Ramazan ayında sıcak yemek faaliyetlerinde bulunduk. Ayrıca 3 yıl boyunca 3 ayda bir kan aracımızı il merkezimize çağırarak düzenli bir şekilde kan bağışı talebinde bulunduk. Her kan bağışı aracımızda da ortalama 3 gün süre ile 200 ile 300 ünite kan bağışı aldık.” dedi.

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçimde mevcut başkan Recep Bozkurt yeniden seçildi. Yönetim Kurulu’na ise Adnan Fırat, Gazi Karaduman, Umut Kutluk, Cihat Gür ve Ahmet Karadeniz seçildi.

dsc_6149.jpg

dsc_6170.jpg

dsc_6185.jpg

Editör: Haber Merkezi