HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen "1.Ulusal Hakkari Film Festivali" kapsamında düzenlenen “Kısa Metrajlı Film Festivali Yarışması” için başvuruların sona erdiği açıklandı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu yaptığı açıklamada, yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından 300’ü aşkın başvuru yapılarak, kurmaca dalında tarihi rekor elde edildiğini ifade etti. 

Son başvuruların 15 Ekim’de sona erdiğini belirten Ağacanoğlu, on jüri değerlendirmesi sonucunda derecelere giren 10 filmin belirlendiğini duyurdu. Ağacanoğlu, “Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından 300’ü aşkın başvuru yapılarak, kurmaca dalında tarihi rekor elde edildi. Ön jüri değerlendirmesi sonucunda ilk 10’a giren filmlerin alfabetik sırayla Apartman - Belkıs Bayrak, Av Dönüşü - Recep Çavdar, Balık Kraker - Yiğit Evgar, Dikenli Tel - Serdal Altun, Elma - Şeyhmus Sarcı, Her Şey Yolunda - Metehan Şerefoğlu, Hikayeci - Anıl Güldoğan, İmparatorlukta Zor Bir Gün - Sezen Kayhan, Krampon - Abdullah Şahin ve Misafir - Selim Şahintürk oldu. On jüri değerlendirmesi sonucunda derecelere giren ve özel jüri ödülü alan filmlerin 29 Ekim 2018 tarihinde ilan edileceği ve finalistler 2 Kasım 2018 Cuma günü düzenlenecek törenle ödüllerini takdim edileceğiz.” dedi.

1-074.jpg

Editör: Haber Merkezi