HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları görüntülerine ilişkin davada tutuklanmasına tepki olarak Ankara’dan yola çıkarak başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne katılım çağrısı yapmak üzere bir basın açıklaması düzenledi. 


KESK dönem sözcüsü Cemal Balıkesir’in yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin geleceği,  demokrasi, özgürlük ve adalet açısından karanlık bir noktaya doğru gittiğini söyledi. 
Balıkesir,” Ak Parti ve saray halkın seçtiği milletvekilleri, belediye başkanları ve eş genel başkanlarını gece yarısı operasyonları ya da talimatlı yargı kararlarıyla tutuklamaktadır. Milletvekillerini, belediye başkanlarını yani halkın iradesini temsil edenleri haksız, hukuksuz tutuklamak, halkın iradesini tutuklamaktır. Milletvekillerini tutuklamak parlamenter sistemi, meclisi, demokratik siyaset kanallarını kapatmaktır. 


HDP Diyarbakır Belediye Eş başkanları ile başlayan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 11 Milletvekilinin hukuksuz bir şekilde bir gece yarısı operasyonuyla evlerinden alınarak cezaevine konulmaları, parlamenter demokrasinin yerle bir edildiği, halk iradesinin hiçe sayıldığı uygulamalar olarak toplumsal belleğimizde yerini aldı.
En son CHP İstanbul Mv. Enis Berberoğlu’nu IŞİD’e giden TIRlar dolusu silah sevkiyatı haberini devlet sırrını açıklama olarak ele alan mahkeme, hukuksuz ve tamamen sarayın talimatıyla halkın adalet duygusunu da yaralayarak cezalandırmıştır. Hukukun bittiği, bağımsız yargının sadece adının kaldığı bu duruma karşı, CHP yönetiminin ve Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ toplumsal adalet arayışına zemin sunacak önemli bir tutumdur.
KESK OHAL/KHK rejimi ile tek adama dayalı yönetim anlayışına karşı her türlü hak arama mücadelesini yürütmektedir. KESK adalet ve demokrasinin, toplumun tüm kesimlerinin temel talebi olduğu bilinciyle CHP’nin başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü desteklemektedir. 
CHP’nin gerçekleştirdiği bu yürüyüşün,  demokratik bir ülke inşasına katkı koyacağı inancındayız. Bu çerçevede ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ortak geleceği, diktatörlük inşasına karşı bir arada, omuz omuza mücadeleden geçmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi