HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-
Ankara'da 2 yıl önce Gar Kavşağı'nda meydana gelen ve 101 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısının 2’inci yıl dönümü nedeniyle Hakkari'de anma programı yapıldı. KESK öncülüğünde düzenlenen program, sendikanın toplantı salonunda yapıldı.


‘10 Ekim katliamını unutmadık, unutturmayacağız!” şiarı ile yapılan açıklamayı KESK adına dönem sözcüsü Musa Bor yaptı.
Bor ''102 kişinin yaşamını yitirdiği 500 kişinin yaralandığı Ankara Garı katliamda acılarının ve öfkelerinin taze durduğunu ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi.


Bor,” Bundan tam iki yıl önce, barış ve demokrasiden yana emek ve meslek örgütleri olarak ülkemizin içinden geçtiği şiddet ve çatışma ortamının sona erdirilmesi için “Savaşa inat, barış hemen şimdi” şiarıyla Sıhhiye Meydanı’nda buluşma çağrısı yapmıştık. Mitinge katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından giden on binlerce kişi Ankara Garı önünde yürüyüşe hazırlanırken, birbiri ardına patlayan iki ayrı canlı bombanın hedefi oldular.


Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 101 arkadaşımız patlamalarda hayatını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız ise çeşitli biçimlerde yaralandı. Yaralılar arasında çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Yaşanan bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Arkadaşlarımıza olan hasretimiz, her geçen gün daha da büyüyor. Bilinmesini isteriz ki, acımız ve hasretimiz kadar öfkemiz de taze ve diri duruyor” diye konuştu.


Akşam da KESK Şubeler platformunda konu ile ilgili bir anma etkinliği düzenleneceği bildirildi. 

Editör: Haber Merkezi