Kaymakam Kaşıkçı, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile Yüksekova Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek sınıfları gezdi.

Bir süre öğrencilerle sohbet eden Kaşıkçı, ardından beraberindekilerle Milli Eğitim Bakanlığınca açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursu'na geçerek, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle bir araya geldi.

Burada öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, başarının çok ve düzenli çalışmayla elde edileceğine vurgu yaptı.

Öğrencilere başarı dileğinde bulunan Kaşıkçı, "Ben hepinizin üniversiteye gitmenizi ve büyük illerde okumanızı istiyorum. Üniversite hayatı gerçekten güzeldir. Sadece sınıfta birinci olmanız benim için yeterli değildir. Okul birinciliği ve sınıf birinciliği sizi kurtarmaz. Bunun için sizler en iyisi olmak durumundasınız. İlerde hepiniz bir yerlere gelirsiniz inşallah. Önemli olan geldiğiniz yerde en iyi olmaktır." diye konuştu.

Öğrencilerden öz güvenli olmalarını isteyen Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Bardağın hep boş tarafına bakmayın, mutlaka dolu tarafına da bakın. Yaşanan olumsuzluklara rağmen hep gayretli olun. Olumsuz bir durumda hemen boş vermeyin. Bu şekilde başarıyı daha kolay yakalarsınız. Yolunuz, bahtınız açık, şansınız bol olsun."/AA

Editör: Haber Merkezi