HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Esendere Beldesi’nde okulları ziyaret eden Kaymakam Kaşıkçı'ya Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Salih Devrim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz ve Şube Müdürleri eşlik etti. Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı ile beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere ayakkabı, eşofman takımı ve oyuncak hediye etti.

Daha sonra okul öğretmenleri ve idarecileri ile bir araya gelen Kaymakam Kaşıkçı, Çocukların en iyi şekilde eğitim görerek, topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmeleri konusunda kendilerine çok iş düştüğünü, herkesin çocuklar için ne yapması gerekiyorsa fazlasıyla yapması gerektiğini belirtti.

Gazetecilere açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, “Ziyaretimizin amacı hem çocuklarımıza, hem gençlerimize zaman ayırmak onların sorunlarını dertlerini dinlemek ve okuldaki öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte, eğitim ve öğretimde neredeyiz neler yapmamız gerektiği konusunda değerlendirmeler yapıyoruz. Bu kapsamda yine Esendere beldemizde bulunan okullarımızı ziyaret ettik. Tüm liseli öğrencilerimize eşofman takımı ile ayakkabı dağıttık. Daha sonra ilk ve ortaokulumuzu ziyaret ederek 1. Sınıfta okuyan çocuklarımızın okuma durumlarını sorma şansımız ve görme olanağımız oldu”  

Kaymakam Kaşıkçı “Yüksekova okuyor kampanyası, Okula teslim projesinin nasıl gittiğini, yansımalarının ve etkilerinin nasıl olduğu konusunda öğretmenlerimizle bilgi alışverişinde bulunduk. Tüm okullarımızda bu projemiz istediğimiz şekilde devam ediyor. Önümüzdeki süreçte bu projeye bir ilave daha yapıyoruz. Artık velilerimizle birlikte kitap okuyacağız. Her sabah okullarımıza velilerimizi de davet edip, çocuğuyla birlikte kitap okumasını sağlayacağız ve bu projemiz okullar kapanıncaya kadar devam edecek. Okullarımızı ziyaret çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de artarak devam edecek. Biz sürekli gençlerimizin yanında olacağız. Sürekli gençlerimizin hizmetinde olacağız. Yarınlarımız olan gençlerimiz için yapmamız gereken ne varsa en iyi şekilde yapacağız" dedi.

haber-10-001.jpg

haber-1-020.jpg

haber-2-011.jpg

haber-4-016.jpg

 

Editör: Haber Merkezi