HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Kayak Türkiye Şampiyonası Erzurum'da yapıldı. Alp disiplini ve snowboard yarışları Palandöken'de, kuzey disiplini ve biathlon yarışları ise Kandilli Kayak Merkezi'nde yapıldı. Türkiye’nin bir çok ilinden yüzlerce sporcunun katıldığı Türkiye Kayak Şampiyonası’nda Hakkari’den de sporcular yerini alarak kazanmak için mücadele etti. 

Zorlu parkurlardaki yarışlarda derece alabilmek için kıyasıya mücadele eden Hakkarili sporcular yapılan yarışmalar sonucunda 12 birincilik, 4 ikincilik ve 2 dördüncülük kazandı. 

"Bölgeden en çok madalya kazanan Hakkari oldu"

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erzurum’da yapılan yarışmada derece yapan sporcuları açıkladı. Açıklamada, Özel Bilim Anadolu Lisesi’nden Levent Ören gençler kategorisi biathlon branşından 2 Türkiye birinciliği, 50.yıl Ortaokulu’ndan Muhammed Kına yıldızlar kategorisi klasik stil ve serbest stilden 2 Türkiye birinciliği, Hamit Kesici Ortaokulu’ndan Samet Baltan yıldızlar kategorisi biathlon branşından 2 Türkiye birinciliği, Şemsettin Onay Lisesi’nden Cıvan Karaman gençler kategorisi biathlon branşından 2 Türkiye ikinciliği, Muharrem Malazgirt A.L.’den Caner Açıkel gençler kategorisinden 2 Türkiye üçüncülüğü, Toki A.L’den Revnak Eylül Sarı gençler kategorisinden Türkiye ikinciliği ve Türkiye üçüncülüğü, Farabi M.T.A.L’den Vedat Geylani gençler kategorisinden Türkiye üçüncülüğü, Halit Okay Ortaokulu’ndan Şilan Yılmaz yıldızlar kategorisinden Türkiye üçüncülüğü, Gazi Ortaokulu’ndan Ali Baran Yaman küçükler kategorisinden Türkiye dördüncülüğü ve Farabi M.T.A.L’den Rojbin Aşkan gençler kategorisinden Türkiye dördüncülüğünü kazandığı belirtilerek, yarışmalar sonucu Hakkarili sporcuların 18 madalya kazanarak bölgede en çok madalya kazanan takım olduğu belirtildi. 

yarisma-(1).jpg

yarisma-(3)-003.jpg

yarisma-(7)-002.jpg

yarisma-(4)-004.jpg

yarisma-(2)-002.jpg

yarisma-(5)-003.jpg

yarisma-(6)-001.jpg

yarisma-(8).jpg

 

Editör: Haber Merkezi