HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Merga Bütan Kayak Merkezi’nde de sömestr yoğunluğu yaşanıyor. 

Aralarında ilkokul öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar kayak merkezine akın eden öğrenciler yarıyıl tatilini şehir gürültüsünden uzak doğa ile iç içe tertemiz bir havada aileleri ve arkadaşları ile birlikte burada gün boyu kayak yapmanın tadını çıkarıyor. 

Arkadaşı ile birlikte kayak merkezine gelen üniversite öğrencisi Songül Bulut, tatilini burada kayak yaparak geçirdiğini söyledi. “Gümüşhane Üniversitesi’nde okuyorum. Okulda dersler, sınav stresleri derken bir yarı yılı geride bıraktı. Tatilimizi ailemizin yanında geçirmek istedik. Memleketimize döndük. Burada boş zamanımızı kentimize güzellik katan kayak merkezinde arkadaşlarla kayak yapmanın keyfini yaşıyoruz. Çok mutluyuz. Şehir stresi ve gürültüsünden gün boyu uzakta kalarak kayak yapmanın keyfini ve tadını çıkarıyoruz.” 

Kayak merkezine gelen Murat Çiftçi, çocuğunu sömestr tatili dolayısıyla kayak merkezine getirdiğini belirterek, "Kayak merkezi aileler için çok güzel bir yer, burada çocuklarımız güzel vakit geçiriyor." dedi. Çocuğunun karne başarısını beraber kayak yaparak kutladıklarını belirten Temel, “Karne hediyesi olarak kayak merkezine getirdim. Çocuğuma başarılı bir karne getirdiğinde beraber kayak merkezinde kayak yapacağımıza söz verdim. Bugün beraber karne başarısını kayak yaparak kutluyoruz.” dedi. 

kayak.jpg

Editör: Haber Merkezi