HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Saklı cennet olarak bilinen Kaval Sineber  Şelalesi’ne özellikle dağcı ve doğaseverler sıklıkla giderek stres atıyor.

Doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden şelale, yeşil ve mavinin her tonunu bünyesinde barındıran manzarasıyla doğal stüdyo imkanı da sağlıyor.

Aralarından Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari Temsilcisi ve Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği  (CİSAD) üyesi Naci Ertunç ile CİSAD üyesi Esat Kılınç'ın bulunduğu bir grup doğasever etkinlik düzenledi.

Yapılan etkinlikle iligili açıklmada bulunan  Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari Temsilcisi ve Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği  (CİSAD) üyesi Naci Ertunç  Hakkari bölgesinin olağanüstü güzelliklere sahip bir coğrafya olduğunu söyledi.

Bölgede sağlanan huzur ortamıyla birlikte dağcılık, yamaç paraşütü, dağ bisiklet turları, doğa yürüyüş turları, rafting ve diğer su sporlarının yapıldığını yerli ve yabancı turistlere tanıtılması gerekeli olduğunu belirten Ertunç şunları kaydetti.

 “Müjdelerin en büyüğü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cilo ve Sat bölgesinin büyük bir kısmını milli park ilan ederek Hakkari’nin ne kadar muhteşem bir yer olduğunu tescillemiş oldu. Valimiz İdris Akbıyık, üniversitemiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün destekleriyle yakın zamanda Hakkari’yi bu doğa güzellikleriyle tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulacağız inşallah. Sineber şelalesi gibi onlarca şelalenin bölgemizde mevcut olduğunu her birinin ayrı güzellikte olması adeta doğaseverleri cezb ediyor.  Kaval köyünün doğa harikası bir yer. Doğa sporları turizminin gerçek adresi Kaval bölgesidir. Buradaki Sineber şelalesi harika görüntüsü ve manzarasıyla bütün spor ve doğaseveri bekliyor ayrıca katkılarından dolayı Hakkari Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Necmettin Yılmaz ve Milli Parklar Müdürüne' teşekkür ederiz.'dedi.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi