Yaşanan dolu felaketinin ardından araçlarında kaskosu olmayan vatandaşlara müjde verildi. Belirlenen bölgelerde hasar tespitinin yapılmasının ardından ödeme imkanının sunulabileceği belirtildi. 

Son dönemlerde özellikle İstanbul'da yaşanan yağışların afet noktasına gelmesi çeşitli şekillerde hayatı olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu felaketinin ardından yaşam bir süreliğine felç olmuş ve pek çok aracın bu durumdan hasar gördüğü tespit edilmişti. Dolu yağışından dolayı araçların camları kırılmış ve kaput kısımlarında derin çukurların oluştuğu gözlemlendi. Sudan etkilenen araçların birçoğunun arıza yaptığı belirlenmişti. Yüzlerce liralık zararın nasıl karşılanacağı konusunda son dönemlerde bazı tartışmalar gündeme gelmeye başladı. Araçlarında kaskosu olan vatandaşlar durum sonrasında bir nebze daha rahat olmalarına rağmen kaskosu olmayan vatandaşların hasarlar karşısında ne yapacaklarını bilemedikleri görüldü. 

Zararlarını tazmin edebilmek için sigortası olanların büyük bir kısmının tutanak yarışı içerisine girdikleri öğrenildi. Randevular için sıralar alındı. Ancak kaskosu olmayanların kara kara düşündükleri ortaya çıkmıştı. Bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla devlet duruma el attı ve vatandaşları mağdur etmeyeceklerini açıkladılar. Sigortası olmayan vatandaşların il ve ilçelerde bulunan itfaiye ya da belediye afet masalarına gidere görüşmeleri ardından hasar tespitinin detaylı bir şekilde yapılması planlandı. 

Tespit yaptırıldıktan sonra konu hakkında incelemeler başlatılacak. Son olarak zararların tazmin edilmesi için gerekli yardımların yapılmasına karar verildi. Normalde sigortası olmayan kişilerin zararlarının karşılanması gibi bir durumun olmadığı belirlendi. Ancak devlet tarafından mağdur olanların sayılarının son derece yüksek olmasından dolayı devletin mağduriyeti engellemek adına böyle bir karar aldığı ve istisna olduğu belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi