HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari’de mevsim normallarinin üstünde seyreden sıcak hava, dün gece etkili olan yağmurun sabah saatleri itibariyle yerini kar kar yağışına bırakmasıyla son buldu.


Özellikle kentte son yılların en sıcak Aralık ayı yaşanırken, kentte yaşayan vatandaşlar kış mevsiminin ilk ayını yağışsız ve sıcak bir şekilde geçirmenin keyfini yaşadı.  Şehir merkezinde yaşayan vatandaşlar bu durumdan bir hayli memnun kaldı.


Köylerde geçimlerini hayvanlcılık ile sağlayanlar bir çok çiftçi,  yağışsız geçen kış mevsimde hayvan sürülerini hala otlatıp, ot ve samandan tasarruf ederken, diğer taraftan ise yaz mevsiminde meydana gelebilecek olası bir kuraklık endişesiyle bu yıl geçiken kar yağışını beklemeye başlamışlardı.


Geldi gelecek denilen kar yağışı 2017 yılını geride bırakıp, 2018 yılına girdiğimiz Ocak ayının ilk gününde sabah saatleri itibariyle etksini göstermeye başladı. 


Yeni yıla girilmesine saatler kala aniden soğuyan hava ile beraber sağnak bir yağmur başlarken, sabahın erken saatlerinden itibaren ise yerni kar yağışına bıraktı. 


Yeni yılın ilk gününe beyaz bir örtüyle uyanan kentteki vatandaşların çoğu, etkili olan kar yağışı ile birlikte, resmi tatil olması nedeniyle dışarı çıkmazken, yağışın belkide en çok sevinenleri yine ve her zamanki gibi çocuklardı.


Kar yağışı ve etkili olan soğuk havaya aldırış etmeyen çocuklar, sabahın erken saatlerinden itibaren çıktıkları mahalle araları sokaklar ve evlerinin  balkonlarında yaptıkları kardan adamlar ve oynadıkları oyunlarla karın tadını doyasıya çıkardı. 

Editör: Haber Merkezi