HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Özelikle her yıl İlkbahar ayların erimesi ve  yağışlı havalarda kayalardan kopan parçalar kopması ile vatandaşlar için tehlike arz ediyor.
Önceki yıllarda kaleden kopan bir taş parçasının Hakkari-Van Karayolu’na düşmesi sonucu yoldan geçen bir vatandaşın hayatına mal olmuştu. Bu üzücü olayın kentte duyulmasıyla beraber vatandaşlar o bölgede tedirgin ile gelip geçiyor.  Çoğu vatandaşın olaydan haberdar olmadığını belirten vatandaşlar, yetkililerin bölgede önlem alınmasını, ya da insanları uyarmak amacıyla “taş düşebilir” uyarı levhalarının asılmasını istiyor veya kale için daha önce Sümbül mahallesi Seresolan mevkiinde örülen tellerle örülmesini  istiyor.


Mahalle sakinleri konu ile ilgili  şunları  söyledi “ Geçtiğimiz yıl  kaya yuvarlanması sonucu   bir vatandaş kalenin altından geçtiği sıradan tepeden kopan bir taş parçasının kafasına gelmesi sonucunda hastanelik oldu. Yoldan geçen vatandaşların yardımı ile hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alındı fakat durumu ağır olunca hayatını kaybetti. Bu durumun başka insanların başına da gelmemesi için yetkililerin bu noktaya derhal bir çare bulması gerekiyor. Özellikle bahar aylarında yağışların etkisiyle tepeden taşlar ana yola düşüyor. Bu ölüme sebep verecek bir durum. Yani yoldan bir öğrenci, çocuk yada başka bir insanın da başına gelebilir. Çoğu insan bu durumdan habersiz bir şekilde kale altından geçiyor. Daha önce yaşanan kazadan haberdar olan insanlar ise kale altında geçmemeye çalışıyor. İşte bu üzücü durumların yaşanmaması için bu noktaya uyarı levhası asılması ve kalenin caddeye bakan yamacına tellerle örülmesi gerektiğini belirttiler.


Bu yolda günde yüzlerce insan binlerce araç geçiyor. Bu çok önemli bir sorun ve bu soruna çözüm olarak insanların tehlikeden haberdar olması için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Ayrıca bazen kışın kaleden Hakkari-Van Karayolu’na doğru çığların geldiğine de şahit oluyoruz dediler.

Editör: Haber Merkezi