Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla 2013’ten bu yana verilen Sürü Yöneticisi Çoban Desteklemesi'nin koşulları değişti. 2013'te başlatılan uygulamadan yararlanacak besiciler için, geçtiğimiz yıl belirlenen en az 300 anaç hayvan bulundurulması şartı, 250 anaç hayvana düşürüldü. Destekten yararlanmak için Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başvuran şirketler, 250 hayvan başına 5 bin TL 'Çoban Destekleme' yardımı alabilecekler.

 KAYDETMESİ GEREKİYOR

Akşam'dan Yelda Gökdağ'ın haberine göre, değiştirilen koşullar kapsamında da her 250 hayvan için bir çoban istihdam eden ve ancak bir defaya mahsus olarak teşvikten yararlanabilecek şirketlerin, sahip olduğu koyun ve keçileri Koyun Keçi Kayıt Sistemi’ne (KKKS) kaydetmesi gerekiyor. Edinilen bilgiye göre, bunun için ise şirket sahiplerinin kendi bilgilerini de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) girerek kaydolmaları gerekiyor.

SGK primlerini 5 ay kesintisiz ödemeli

Şirketlerin destekten yararlanmaları için istihdam ettikleri çobanların SGK primlerini geçmişe dönük olarak 5 ay boyunca kesintisiz ödediklerini de ispat etmeleri gerekiyor. Edinilen bilgiye göre, şirket sahiplerinin 5 ay süreyle kesintisiz olarak yatırılan SGK primlerini gösteren belgelerle birlikte Tarım İl - İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.(Cumhuriyyet)

Editör: Haber Merkezi