HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 1. Ligi'nde mücadele eden Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı, oynadığı futbol ile umut veriyor. Gürcistan ve Kazakistanlı oyuncuların da transfer edilmesiyle güç kazanan takım ligde oynadığı futbol ile göz dolduruyor. Takıma bu yıl transfer olan ve kısa sürede takıma uyum sağlayan yabancı kadın futbolcular, oynadıkları futbol ile taraftarlarında büyük sevgisini kazandı.

Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Cemile Timur, ligde en iyi şekilde mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Timur, “Bu yıl takımımıza takviyeler yaptık. Çünkü Kadınlar 1'inci Ligi'nde mücadele eden takımlar son derece güçlü takımlar. Bizlerde ligin temposuna ayak uydurmak için takımımıza yabancı uyruklu oyuncular kazandırdık. Ve şuan ki duruma baktığımız zaman takımımız şuan iyi bir noktada.” dedi.

yabanci-futbolcular-(1).jpg

Gürcistan milli takımında oynayan ve Samsun Lüleburgaz’dan Hakkari’ye transfer olan Tamari Tatuashvili (27), takıma transfer olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

Tatuashvili, “Hakkari’ye transfer için teklif geldi. Açıkçası çok düşündüm. Buradaki insanları çok farklı anlattılar. Bombalar patlıyor, savaş var, terör var diye anlattılar. Bende korktum tabi kimse böyle bire gitmek istemez. Ama takımda yer alan arkadaşlara sordum. Onlar bana öyle bir şey yok dediler. Onlara inanarak geldim. Ve geldim gördüm ki gerçekten böyle bir şey yok. Gerçekten de insanlar Hakkari’yi çok farklı düşünüyorlar. Herkes gelip kendi görsün. Hakkari çok güzel bir yer. Hakkari’ye geldiğim için çok mutluyum ve memnunum. Takım olarak Hakkari’yi güzel noktaya getireceğiz.Hakkari çok güzel yerlere gelecek kadar potansiyele sahip bir takım.”

 “Hakkari çok güzel bir yer”

Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı’nda top koşturan Gürcistanlı Kristina Bakarandze (20), Hakkari’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Azerbaycan milli takımda yer aldığını söyleyen Bakarandze, “Açıkçası Hakkari’ye gelmek istemiyordum. Hakkari adına farklı şeyler anlatıldı. Ama hiçte söylendiği gibi bir yer değil. Burada insanlar çok farklı bizleri çok iyi davranıyorlar. Bu konuda çok memnun kaldık. Bizim burada hedefimiz güzel futbol oynamak. Zaten şuan birinci ligde mücadele ediyoruz. En iyi noktaya gelmek için mücadele edeceğiz. Bu formaya laik olmak için her şey yapacağım. Hakkari’yi en iyi noktaya ulaştıracağız.”

“Hakkari belki küçük ama farklı bir yer”

Türkiye’ye ilk defa gelen ve Kazakistan Milli takımında oynayan Shokhısta Khojasheva (21) ise “Hakkari’ye hiç doymamıştım. Hakkında bir bilgi sahibi değildim. İlk defa Türkiye’ye geldim. Geldiğim için de çok mutluyum. İnsanlar çok iyiler. Buradan bulunmaktan son derece memnunum. Hakkari belki küçük ama farklı bir yer. İnsanlar çok farklı davranıyorlar, çok seviyorlar. Futbol adına bu beni mutlu ediyor.”

yabanci-futbolcular-(3).jpg

yabanci-futbolcular-(4).jpg

yabanci-futbolcular.jpg

Editör: Haber Merkezi