HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Türkiye'nin en büyük dağcılık kulübü olan Zirve Dağcılık Kulübü ve İzmir Hakkarililer Derneği, ünlü dağcı ve fotoğrafçı Hacı Tansu’yu İzmir'de ağırladı.

Düzenlenen söyleşi ve imza gününe Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan ve yöneticileri, Hakkarililer Derneği Başını Behçet Taş ve yöneticileri, Hakkari'nin tanınmış aydınlarından Araştırmacı Yazar Ihsan Colemerikli ile çok sayıda dağcı, doğasever ve fotoğrafçı katıldı.

 Sunum ve söyleşinin açılış konuşmasını Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan yaptı.  Kozan, Türkiye’nin Alpleri olan Cilo Dağlarının bir an önce tırmanışlara ve turizme açılması gerektiğini, bu gün ise aynı zamanda Hakkari temsilcimiz olan ve yaptığı tırmanışlar, çektiği fotoğraflar ve çıkardığı kitaplarla ünü çoktan sınırları aşan Hacı Tansu'yu İzmir’de ağırlamaktan onur duyduklarını ve Hakkarilileri burada görmekten şeref duyduklarını dile getirdi.

Söyleşi ye katılan Hakkarililer Derneği Başkanı Behçet Taş, Hakkari Dağları ve güzelliklerinin İzmir ‘de gösterilmesi ve tanıtılması çok önemli olduğunu, bu anlamda Hacı Tansu'ya teşekkür ettiklerini, başarılar dilediklerini söyledi.

Sunumum başlangıcında Hakkari ve tarihi hakkında kısa bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Ihsan Colemerikli, Hakkarileri be İzmirlileri bir araya getiren Hacı Tansu'ya teşekkür etti.

Sunumda Hakkari Dağları, doğası, folklorik yaşamı fotoğraflarla slayt şeklinde tanıtıldı ve söyleşi sonrasında Hacı Tansu'nun son kitabı "Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları" yoğun ilgi gösterildi. 

2-018.jpg

1-018.jpg

5-007.jpg

4-013.jpg

3-019.jpg

Editör: Haber Merkezi